Hlavní obsah

Kam v Praze vyrazit do přírody načerpat energii

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Situace s koronavirem postavila před mnoho lidí otázku, co dělat, kam vyrazit, když jsou zavřeny veřejné instituce, nepořádají se žádné akce. V Praze je řada míst, kam se dá vyjít, pohyb neuškodí, naopak - a jste zdánlivě na čerstvém vzduchu.

Foto: Vratislav Konečný

Divoká Šárka

Článek

Ve městě je množství parků a sadů, takže nabídka v každém obvodu je celkem bohatá. V centru můžete vyrazit třeba do Vojanových sadů, na Grébovku, na Kampu, Střelecký ostrov a samozřejmě na Petřín.

Rozsáhlá je i Stromovka, na Praze 5 zase Centrální park, nebo stolová hora na Vidouli, Prokopské údolí, na šestce třeba multifunkční areál Ladronka, obora Hvězda či okolí břevnovského kláštera. Největší je ale samozřejmě Šárka s okolím.

Čtyřka má velké zázemí v Kunratickém lese, rozsáhlý je lesní areál kolem hostivařské přehrady. Praha 8 zase partie nad Vltavou i kolem ní.

Stačí se jen podívat na mapu, každý si jistě najde tu svou lokalitu, není nutné zde nabízet celkový výčet. Většina míst má i sportoviště, takže to není jen o procházce.

Reklama

Výběr článků

Načítám