Hlavní obsah

Kabaret Astragal přivede zlínské herce na hranu zákona

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zběsilou milostnou jízdu životem, s živou hudbou a nespoutaným herectvím slibuje Kabaret Astragal, nová klubová inscenace Městského divadla Zlín. V těchto dnech ji herci zkoušejí pod vedením talentované mladé režisérky Anny Petrželkové. Premiéru bude mít v sobotu 21. prosince v 17.00 v Dílně.

Foto: MDZ

Tvůrčí tým Kabaretu Astragal - inscenace do Zlína přivedla zpět mladou talentovanou režisérku Annu Petrželkovou (úplně vpravo).

Článek

Podle skutečných životních osudů slavné francouzské spisovatelky Albertine Sarrazinové napsal hru dramaturg Vladimír Fekar. Dráždivý příběh mladé delikventky a jejího přítele Juliena Sarrazina tak trochu připomíná legendární gangsterskou dvojici Bonnie a Clyde. 

Inscenace diváky zavede do Francie šedesátých let mezi lapky, vězně, zloděje a prostitutky, do prostředí, které hlavní hrdinku obklopovalo.

„Albertine Sarrazinová své autobiografické romány psala ve vězení, ve kterém strávila takřka deset let svého kratičkého života. Ve Francii se z jejích knih staly bestsellery, nejenom pro to, jak upřímně dokázala o svých zážitcích psát, ale také pro jejich nespornou literární kvalitu. U nás tak známé nejsou, ale je to velká škoda. Proto jsme se atmosféru, kterou zachycuje, a divokost vášnivého životního stylu, rozhodli přiblížit i českému divákovi. Ovšem formou svébytného kabaretu,“ vysvětlil volbu titulu Fekar.

„Jedná se o autentický příběh o velmi spontánní ženě, která si dokáže užívat života naplno a ke které musí pocítit sympatie snad každý, přestože se neustále pohybuje na hraně zákona. A mnohdy i za ní,“ dodal.

Stěžejní roli v tomto nevšedním představení s kabaretními prvky bude hrát hudba. Pro inscenaci ji skládají Tomáš David a Tomáš Červinek, kteří v ní zároveň účinkují i jako herci a hrají na klavír a kytaru. Hlavní roli Albertine Sarrazinové ztvárňuje Marta Bačíková.

Režisérka Anna Petrželková má na kontě několik nominací na prestižní Cenu Alfréda Radoka. Ve Zlíně v minulosti režírovala úspěšnou inscenaci Blanche a Marie ve Studiu Z.

Po premiéře 21. prosince bude následovat beseda s tvůrci, takzvaná Klevetivka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám