Hlavní obsah

K vánoční atmosféře v Kašperských Horách přispěly i děti z dětského domova

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když do Štědrého dne zbývá ještě několik dnů, středeční podvečer připravil v Kašperských Horách skutečnou vánoční atmosféru. Z mraků se intenzivně snášel sníh, teplota klesla pod nulu a během dvou hodin se zdejší náměstí proměnilo v pohádkové místo.

Foto: Jan Kaše

Náměstí v Kašperských Horách po středeční sněhové nadílce

Článek

A kdo se chtěl ohřát a potěšit, mohl zavítat do kina, kde děti a zaměstnanci dětského domova připravili téměř dvouhodinový program.

Pořadem vtipně a nápaditě provázel Rumcajs s Mankou v podání zaměstnanců domova. Svými vstupy vyplňovali dobu mezi jednotlivými vystoupeními, aby děti měly dostatek času připravit vše potřebné.

Letos nechyběla taneční a především i pěvecká vystoupení. Nácviku věnovaly děti hodně času a výsledek se dostavil. Nadšené publikum je odměňovalo spontánním a dlouhým potleskem.

Perfektně na téměř profesionální úrovni bylo závěrečné vystoupení, jehož součástí bylo připomenutí významu vánočních svátků s malou exkurzí do historie. Děti své role hrály zcela přirozeně s vynikajícím ústním projevem. Jejich výkon byl tak přesvědčivý, že někteří diváci se po skončení ptali, zda se jednalo o herecký soubor. Odpověď zněla jasně a hrdě: „Ne, to jsou naše děti, a divadlo normálně nehrají.“

Nutno podotknout, že letošní besídka se nesla i v duchu štědrosti. Během večera bylo dětem od dvou dárců předáno přes 17 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám