Hlavní obsah

K termínu otevření mateřských škol v Přerově se v průzkumu vyjádří rodiče

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krizový štáb města Přerova ve středu 22. dubna rozhodl, že ředitelky mateřských škol provedou od 22. do 29. dubna průzkum zájmu rodičů o otevření školek k 11. květnu.

Foto: Magistrát města Přerova

Ilustrační foto

Článek

„Podle výsledku mapování zájmu pak projednáme varianty a termíny otevření jednotlivých mateřinek, které byly kvůli nouzovému stavu 23. března uzavřeny. Rodičům dáme včas vědět,“ uvedl primátor Petr Měřínský.

Jesle zatím zůstávají zavřeny, těch se průzkum týkat nebude.

Dále bylo rozhodnuto, že od pondělí 27. dubna budou zpřístupněna školní hřiště veřejnosti – otevření ovšem závisí na podmínkách a možnostech každé školy. „Rozhodne-li ředitel školy o zpřístupnění sportoviště veřejnosti, musí zároveň zajistit potřebná bezpečnostní a hygienická opatření,“ konstatoval náměstek pro školství Petr Kouba.

Jak dále upřesnil, podmínky otevření hřišť budou zveřejněny na webových stránkách jednotlivých škol.

Krizové oddělení magistrátu se rovněž připravuje na plánované květnové otevření základních škol, které bude muset zásobit ochrannými pomůckami a materiály.

„Například do konce června bude třeba zajistit pro školní zařízení zhruba 1900 litrů dezinfekce – tolik v současné době nemáme, ale pracujeme na zajištění. Dále poptáváme přes dodavatele jednorázové ochranné pomůcky,“ řekl vedoucí oddělení krizového řízení města Tomáš Staněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám