Hlavní obsah

K opilým mladistvým vyjížděla pražská záchranná služba celý uplynulý víkend

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O uplynulém víkendu zasahovala pražská záchranná služba u několika případů intoxikace organismu u bezmála deseti nezletilých. Nejvážnější byl případ 15leté dívky z Chodova.

Foto: ilustrační foto - zzshmp.cz

Pražská záchranná služba

Článek

Pražští záchranáři informují o prvním případu podnapilých mladistvých, ke kterému vyjížděli už v pátek odpoledne na Palackého náměstí, odkud si odvezli dva mladíky ve věku 16 a 17 let a dívku ve věku 15 let. O několik hodin později vyjížděli ještě k 17leté dívce na Praze 4.

První víkendový den vyjížděli záchranáři k 15leté dívce z Prahy-Chodova, byla ve vážném stavu převezena na JIP Fakultní Thomayerovy nemocnice v Krči. V Krči si přijeli také pro druhé opilého nezletilého - 17letého mladíka.

Druhý víkendový den začal odvozem k rodičům pro 17letého chlapce a pokračoval trojicí opilých dívek ve věku 14 a 15 let, které musely být odvezeny z Břevnova do motolské nemocnice.

Stoupá počet opilých mladistvých v péči lékařů

Pražská záchranná služba upozorňuje, že alkohol je pro organismus mladých lidí velmi nebezpečný – kromě skutečnosti, že mladiství špatně odhadují jeho únosnou míru a jejich organismus spaluje daleko pomaleji, může jeho nadměrná konzumace končit i zástavou oběhu nebo udušením zvratky. 

Tento rok také vzrostlo množství případů, kdy mladí končí v péči lékařů, a to o 28 % oproti minulému roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám