Hlavní obsah

K Noci divadel se letos připojí také RockOpera Praha

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RockOpera Praha se letos poprvé otevře na Noc divadel. V sobotu 21. listopadu od 17.30 hodin tak mají návštěvnici jedinečnou šanci zažít přípravy rockové opery Anna Karenina, nahlédnout do zákulisí divadla, zúčastnit se hodiny zpěvu nebo se přijít bavit na noční afterparty.

Foto: RockOpera Praha
Článek

„Chceme naším návštěvníkům nabídnout i jiný divadelní zážitek, než jsou klasická představení, proto jsme se letos rozhodli zapojit do Noci divadel. Připravili jsme pestrý program, který umožní zájemcům nahlédnout „dovnitř“ RockOpery Praha a užít si s námi příjemný a velmi netradiční den. Diváci například mohou přijít na veřejnou zkoušku Anny Kareniny, zažít na vlastní kůži ten tvůrčí proces vzniku nové rockově opery a zjistit, jak jsme na tom pár dní před premiérou,“ uvedla zakladatelka a umělecká šéfka Pavla Forest.

„Další možností je prohlídka zákulisí. Během ní se podíváme do šaten, kostymérny, maskérny, na inspici, do baletního sálu, nahrávacího studia, světelné a zvukové režie a dalších koutů našeho divadla, kam se běžný divák za normálních okolností nedostane. Zajímavým zážitkem budou také ukázky hodin zpěvu, na které všechny zájemce zvu,“ dodala Pavla Forest.

Během celého dne bude ve foyer divadla promítat RockOpera Praha kino – videoklipy, dokumenty či záznam představení opery Oidipus Tyranus. Celou akci zakončí afterparty, která bude probíhat od půlnoci do dvou hodin do rána.

Reklama

Výběr článků

Načítám