Hlavní obsah

Jubilejní čtyřsettisící návštěvník ostravské zoo přišel s nohou v sádře

Novinky, Vratislav Konečný

Zoologické zahrady hlásí všeobecně příliv návštěvníků, je to dáno nejen zájmem o zvířata, ale také doprovodnými programy. Velký úspěch mají komentované prohlídky. O víkendu navštívil ostravskou zoo 400 000. letošní návštěvník. Protože měl nohu v sádře, půjčili mu invalidní vozík.

Foto: Pavel Vlček
Článek

Pro velký zájem první tři zářijové dny mají v zoo prodlouženou návštěvní dobu, tj. do neděle 3. září je otevřena do 19 hodin, pavilony a pokladny do 18 hodin.

V září se posouvá zavírací doba zoo na 18 hodin (pavilony a pokladny se zavírají v 17 hodin). 

Zoo si prohlédl na vozíku

„V neděli 27. srpna prošel branou ostravské zoologické zahrady letošní 400 000. návštěvník. Stal se jím Luboš Augustin, který do zoo přijel se svou rodinou ze Sázavy u Žďáru nad Sázavou. Pro návštěvu zoo se rozhodl navzdory svému momentálnímu zdravotnímu omezení. Díky možnosti bezplatného zapůjčení invalidního vozíku u vstupu do zoo si mohl návštěvu zoo se svými blízkými užít i s nohou v sádře. Augustinovi obdrželi pamětní list a upomínkové předměty zoo. Jubilejního návštěvníka jsme přivítali jen o několik dní později, než tomu bylo vloni. I letos tedy předpokládáme, že bychom se mohli dočkat překročení hranice půl miliónu v počtu návštěvníků,” informovala mluvčí zoo Šárka Nováková.

Nově komentované setkání s papoušky lori

Komentované prohlídky trvají po celé prázdniny. Nově lze navštívit komentované krmení loriů v průchozí voliéře Papua. 

Za dohledu ošetřovatele můžete nakrmit dva druhy loriů, kteří zde létají nad hlavami. Krmení probíhá za pěkného počasí každé úterý a čtvrtek v 11.30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám