Hlavní obsah

Jørn Lande se svou kapelou Jorn zazpívá a zahraje v Praze

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtvrtečním dobytí valašské bašty Zlín zamíří Jørnova hard rocková spanilá jízda na pražské pódium klubu Nová Chmelnice, kde se v pátek 30. listopadu uskuteční koncert tohoto vikingského pěvce.

Foto: archiv

Jørn Lande

Článek

Po odchodu malého velkého muže, kterým byl Ronnie James Dio, nemá hard rock tolik výrazných hlasů. Jedním z nich je právě Jørn Lande. Ne náhodou byl přizván kapelou Heaven & Hell na prominentní koncert k poctě jejich zesnulého člena.

Kromě sólové tvorby je znám účastí v metalové opeře Avantasia, studiovou spoluprací s kytaristou Yngwie Malmsteenem, působením v severských progresivních formacích Ark a Beyond Twilight či v kapele Masterplane. Jak tomu bývá u muzikantů zvykem, po vydání letošního sólového alba Bring Heavy Rock to the Land dorazí Jorn v rámci turné i do naší vlasti, kde má silnou posluchačskou základnu. 

Osu letošního koncertního playlistu vytvoří jak četné songy z Landeho studiové novinky a hity z jeho starších sólových desek, nebudou ale chybět ani osobité a zemité coververze světových hardrockových klasiků.

Kapela Jorn dorazí ve složení: Trond Holter - kytara, Tore Morgen - kytara, Bernt Jansen - baskytara a bubeník Wily Bendiksen. U mikrofonu pochopitelně stane Jørn Lande sám.

Koncert začíná ve 20.00 hodin na adrese klubu Nová Chmelnice, Koněvova 219, Praha 3.

Reklama

Výběr článků

Načítám