Hlavní obsah

Jižní Korea nejen na talíři

Novinky, Jan Jankovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kdo miluje cestování a dobré jídlo, měl by v úterý 21. 3. navštívit nekomerční zařízení ClubCafé Pessoa v Hradci Králové, kde proběhne přednáška o Jižní Koreji s ochutnávkou tradičních místních jídel.

Foto: Jan Hloušek
Článek

Akce, kterou pořádá Občanské poradenské středisko, o. p. s. ve své kávárničce ClubCafé Pessoa, se bude nést v orientálním duchu. Slečna Nikol Pražáková, která půl roku studovala v Jižní Koreji, pohovoří především o hlavním městě Soulu, a také o provincii Kangwon, která leží na východním pobřeží korejského poloostrova.

Během přednášky přinesou posluchačům pracovníci ClubCafé Pessoa tradiční korejská jídla. Konkrétně: předrkm složený z kimčchi, kimbapu a mandu, polévku mijok, hlavní jídlo ddukbokkie a jako dezert zmrzlinu ze zeleného čaje. Při uvítání se bude servírovat nápoj sodžu nebo makkoli.

Reklama

Výběr článků

Načítám