Hlavní obsah

Jízda limuzínou vykouzlila úsměvy na tvářích dětí z azylového domu

Novinky, Milan Hloušek

Velké pozdvižení nastalo v pondělí odpoledne před Azylovým domem v Sokolově. Před hlavním vchodem zaparkovaly dvě černé nablýskané limuzíny značky Lincoln a ze dveří vystoupila dvojice usměvavých šoférů v elegantních oblecích.

Foto: Milan Hloušek

Jízdu si všichni náramně užili.

Článek

„Už jsou tady. Pane bože, to je krása. Honem, pojďte se všichni rychle podívat, co k nám přijelo nádheru,“ ozývalo se z azylového domu, z jehož útrob postupně začaly vybíhat rozesmáté děti horlivě ukazujíce na dlouhé luxusní vozy.

Právě dětičkám a jejich rodičům patřila pondělní vyhlídková jízda po okolí Sokolova a zábavné odpoledne na statku Bernard v Královském Poříčí, kam je koráby silnic se vší parádou pohodlně dovezly.    

Radost a potěšení z jízdy byla znát nejen na dětech, ale i dospělých, pro které byl výlet limuzínou velkou společenskou událostí. Jedna z maminek si dokonce kvůli spanilé jízdě koupila nové šaty. Slušelo to i ostatním, zejména malým naparáděným děvčátkům, která radostně poskakovala kolem dlouhých aut a jen stěží odhadovala, kudy se do nich vlastně leze.

„V limuzíně se mi moc líbilo. Dostali jsme dětské šampaňské a na stropě nad námi svítila malá světýlka. Vypadaly jako hvězdičky na nebi,“ usmívala se osmiletá Alžběta. Na výlet se moc těšil i pětiletý Honzík a dvouletý Vašík, který auta vyloženě zbožňuje.

O legraci nebyla nouze ani na statku Bernard, kde se výletníci podívali za zvířátky a do Zábavně naučného centra řeky Ohře. „Bylo fajn, že jsme mohli zvířata ve výběhu krmit. V centru mě pak nejvíce bavilo závodit na rotopedech a pouštět si pohyblivé modely,“ svěřil se třináctiletý Sebastian.

Program pro klienty a děti ze sokolovského azylového domu zdarma připravila firma Limuzína Transport. Statek Bernard pak výpravě umožnil volný vstup do naučného centra a muzea řemesel.

„Chtěla bych moc poděkovat oběma pánům – řidičům limuzíny, kteří si udělali čas a nezištně povozili naše klienty v tak krásných autech. Je to od nich velice pěkné,“ poděkovala vedoucí azylového domu Jaromíra Fajtová.

„Jsme potěšeni, že jsme mohli udělat dětem radost a vzít je na odpolední vyjížďku za zábavou a poznáním. Věřím, že i pro jejich rodiče to byl skvělý zážitek, na který budou ještě dlouho vzpomínat,“ poznamenal Karel Král, ředitel marketingu karlovarské společnosti Limuzína Transport.

Limuzína dokázala před časem udělat radost i dětem z dětského domova, když je řidiči v období vánočních svátků vzali bezplatně na výlet do Karlových Varů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám