Hlavní obsah

Jiřina Klímová oslavila sté narozeniny s přáteli z Domova sociální péče Kralovice

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 1. května tomu bylo právě sto let, kdy se v obci Stržiště na severním Plzeňsku narodila paní Jiřina Klímová. Úctyhodné životní jubileum ve čtvrtek oslavila se svými přáteli z Domova sociální péče Kralovice, kde už deset let žije. Poblahopřát přijel také krajský radní Zdeněk Honz.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Poblahopřát oslavenkyni přijel také krajský radní Zdeněk Honz.

Článek

Jiřina Klímová se narodila 1. května 1913 rodičům Albíně a Janovi Bulínovým jako nejmladší z pěti dětí. Ve 22 letech se provdala za Josefa Klímu, jak sama říká, za svoji první lásku.

S manželem žili v Chrašťovicích a vychovali jednu dceru. Stejně jako manžel pracovala Jiřina Klímová v zemědělském družstvu. Práci střídala s péčí o dceru i nemocného tatínka, později svůj čas věnovala především třem vnoučatům. V důchodovém věku ráda vařila pro celou rodinu.

"Paní Klímová do našeho domova přišla v červenci 2003. Je stále velmi aktivní, zajímá se o dění kolem sebe a zapojuje se do různých společných činností," uvedl ředitel Domova sociální péče Kralovice Josef Trčka.

"Přeji Vám pevné zdraví, ať Vám i nadále vydrží Vaše obdivuhodná energie a ať jste tady mezi ostatními spokojená," poblahopřál Jiřině Klímové radní Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz a kromě květiny předal také dárkový koš s regionálními potravinami.

Dort v podobě číslice sto dali paní Jiřině Klímové zástupci DSP Kralovice. Po gratulacích všech hostů zazněla hudba a společně s paní Jiřinou si její přátelé zazpívali oblíbené písně. Po několika minutách ani taneční parket ve společenské místnosti DSP Kralovice nezůstal prázdný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám