Hlavní obsah

Jiří Langmajer jako nejdokonalejší Shakespearův padouch opět na Slezskoostravském hradě

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Napínavý příběh Richarda, vévody z Gloucesteru - nejdokonalejšího ze všech Shakespearových padouchů, je na programu Letních shakespearovských slavností v Ostravě, a to v pátek 2., sobotu 3. a neděli 4. srpna. I tentokrát se hraje na Slezskoostravském hradě.

Foto: PaS de Theatre

Na scéně Klára Issová a Jiří Langmajer v dramatu Richard III:

Článek

Režisérem inscenace Richard III. a autorem úpravy je zkušený slovenský divadelník, herec Martin Huba, který už pro festival nastudoval hry Král Lear a Romeo a Julie. Scénu vytvořil Jozef Ciller, kostýmy navrhl Milan Čorba, autorem hudby je Jan P. Muchow.

Hra Richard III. je uváděna ve výtečném překladu Martina Hilského: Ten si brilantně poradil jako s částmi psanými v próze, tak s rýmy v noblesním Shakespearově blankversu.

Mimořádně silné je i herecké obsazení, kde vedle Jiřího Langmajera v titulní roli dále hrají Klára Issová, Kamil Halbich, Simona Postlerová, Daniel Bambas, Ladislav Hampl, Ivan Lupták, Karel Dobrý, David Suchařípa, Eva Salzmannová, Marek Taclík, Tomáš Pavelka, Zdeněk Dušek, Marek Ronec, Radka Fidlerová, Karel Vlček, Jiří Schwarz, Lukáš Langmajer, Vilém Udatný a další.

Začátky všech představení jsou stanoveny na 20.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám