Hlavní obsah

Jihomoravský kraj ocení nejlépe opravené památky

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada Jihomoravského kraje vyhlásila soutěž o nejlépe opravenou památku Jihomoravského kraje v roce 2016. Bylo navrženo celkem 21 památek a zájemci mohou hlasovat prostřednictvím SMS zpráv až do 9. dubna. Z každého telefonu lze hlasovat pouze jednou.

Foto: Jiří Smutný

Brno reprezentuje mimo jiné kostel sv. Jakuba

Článek

Tři památky jsou přímo z Brna: obrazy sv. Petra a Pavla v kostele Nejsvětější Trojice v Králově Poli, interiér kostela sv. Jakuba v centru Brna a kaple sv. Floriána v Bosonohách.

K dalším patří dřevěné kříže z Dolních Bojanovic, střecha kostela sv. Barbory v Dolních Kounicích, socha sv. Floriána v Hodonicích, fasáda kostela sv. Vavřince v Hodoníně, stodola u domu čp. 82 v Hrubé Vrbce, kaplička v Jevišovicích, dům čp. 213 v Krumvíři (muzeum), dům čp. 12 v Kučerově, malby na zámku v Kunštátě, sgrafitový dům v Mikulově, kašna v Perné, dům čp. 10 v Petrovicích, kazatelna v kostele Všech svatých v Přeskačích, větrný mlýn v Ruprechtově, mříže a zábradlí v hřbitovní kapli sv. Jana Křtitele ve Slavkově u Brna, kaplička v Trstěnicích, fasáda kostela Nanebevzetí Panny Marie ve Velkých Popovicích a socha Madony ve Vranově nad Dyjí.

Hlasovací SMS musí být ve formátu HLA(mezera)PAMATKY(mezera)číslo památky. Seznam památek s čísly je na www.kr-jihomoravsky.cz. Po skončení hlasování budou nejúspěšnější památky finančně odměněny. Ty jsou podle velikosti rozděleny do několika kategorií a obdrží tak od 15 000 do 150 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám