Hlavní obsah

Jihlavská zoo hlásí: Není to žádná nouzovka!

Novinky, Martina Rychetská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální bezpečnostní opatření uzavřela nejen školy, ale také zoologické zahrady, a tak se ta jihlavská rozhodla dětem pobyt doma zpříjemnit online soutěží NouZOOvka, která potrvá po celou dobu nouzového stavu.

Foto: Martina Rychetská

NouZOOvka učí děti poznávat nejen cizokrajná zvířata - v prvním kole například jednoho z nejměnších primátů na světě s nápadně velkýma očima.

Článek

Poznávačka, doplňovačka a poklady? Jihlavská zoo se rozhodla dětem pobyt doma zpestřit NouZOOvkou. A že to není rozhodně žádná nouzovka, poznají děti s každým novým kolem.

„NouZOOvka je online soutěž s různými, například poznávacími nebo doplňovacími úkoly pro žáky i studenty, kterou jsme připravili, aby si odpočinuli při nečekaném a náročném režimu domácí výuky, a zároveň se nenásilně leccos nového dozvěděli,“ uvedl Ing. Jan Vašák, ředitel Zoologické zahrady Jihlava.

„Také proto bude soutěž trvat po celou dobu nouzového stavu, takže i počet kol, do kterých je rozdělena, je zatím neznámý. Nové kolo ovšem přibude každých čtrnáct dní v pátek na webu jihlavské zoo a zapojit se může každý kdykoliv v průběhu soutěže,” dodal.

A na jakou odměnu je možné se těšit? Nejlepší účastníci soutěže získají například dětskou permanentku nebo speciální rodinnou prohlídku po jihlavské zoo s průvodcem, kterou mohou využít, jakmile to půjde. Navíc všichni soutěžící dostanou jako dárek nové karty s názvem Poklady jihlavské zoo, díky kterým budou připraveni, až bude opět možné prozkoumat všechny zajímavosti na živo...

Další informace na www.zoojihlava.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám