Hlavní obsah

Jesenická nemocnice zrekonstruovala koupelny pro pacientky

Novinky, Radka Miloševská

Pacientkám gynekologicko-porodnického oddělení Jesenické nemocnice zpříjemní pobyt v nemocnici nové, moderní koupelny. Modernizace na gynekologickém oddělení trvala dva měsíce a přišla na více než 350 tisíc korun.

Foto: Mgr. Markéta Stržínková

Nové prostory jsou vybaveny boxy s masážními sprchami. Podlahy jsou ošetřeny protiskluzovou dlažbou.

Článek

„Staré koupelny pocházely z šedesátých let minulého století, takže byly už poněkud zastaralé. Chtěli jsme vytvořit prostory, ve kterých se ženy budou cítit komfortně a bude zde plně zachována jejich intimita,“ sdělila vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Mgr. Iva Mašlaňová .

Nové prostory jsou vybaveny boxy s masážními sprchami. Podlahy jsou ošetřeny protiskluzovou dlažbou. „Zároveň jsou všechny boxy bezbariérové s bezpečnými úchyty a signalizací pro ošetřující personál,“ doplnila.

Jesenická nemocnice se stala součástí skupiny AGEL v roce 2016. Od doby převzetí nemocnice došlo ke stabilizaci personálu a jednotlivá oddělení se dovybavila novou přístrojovou technikou v hodnotě 50 miliónů korun, kdy například na operační sály byly pořízeny nové laparoskopické věže, operační stoly a operační světla.

„V současné době se připravuje kompletní rekonstrukce nemocnice s předběžným rozpočtem 300 miliónů korun, která by se měla zahájit na podzim letošního roku. Nyní se intenzivně pracuje na projektové dokumentaci,“ uvedla MUDr. Jana Chrastinová, ředitelka Jesenické nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám