Hlavní obsah

Jen co se zastal přítelkyně, násilník ho srazil na zem a dupl mu na hlavu

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poklidné večerní setkání s kamarády skončilo pro mladého muže v Uherském Hradišti pobytem v nemocnici. Agresivní provokatér, který ho srazil na zem, a dupal mu po hlavě poté, co se mladý muž zastal své přítelkyně, mu zlomil nos a způsobil otřes mozku. Násilníkovi hrozí až deset let za katrem.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

K události došlo koncem února u hřbitova v Uherském Hradišti, kam si skupinka pěti přátel večer vyjela v klidu popovídat. Po chvíli na parkoviště přijela octavie a v ní trojice mladíků. Obě skupiny se znaly, ale pětice kamarádů neměla zájem se s mladíky bavit. Ti ovšem konverzovat chtěli za každou cenu.

Po chvilce začal jeden z trojice mladíků sprostě nadávat všem pět i přátelům. Kromě toho začal vulgárně urážet jednu z dívek, kterou častoval obscénními poznámkami a návrhy. Dvaadvacetiletý dívčin přítel se jí zastal, za což si vysloužil brutální fyzický útok.

"Agresor mladého muže povalil ho na kapotu auta a silně ho udeřil pěstí do obličeje. Ten po úderu ztratil vědomí a upadl na zem. Bezvládně ležícímu muži násilník minimálně dvakrát dupl na hlavu, než se ho podařilo zpacifikovat ostatním kamarádům," popsal těžko uvěřitelnou brutalitu policejní mluvčí Aleš Mergental s tím, že mladík skončil na několik dní v nemocnici s otřesem mozku, zlomeným nosem a četnými podlitinami.

Hradišťští kriminalisté v těchto dnech zjistili totožnost násilníka. "Devatenáctiletý mladík z Uherského Hradiště si od vyšetřovatele v pondělí vyslechl obvinění ze spáchání trestných činů těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a z výtržnictví, za což mu ze zákona hrozí tři až deset let vězení," dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám