Hlavní obsah

Jeleni se po roce vrací na Střelák, spolu s Debbi a Davidem Stypkou oslaví Den otců

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 18. června si Česko připomíná Den otců. Střeleckém ostrově v Praze po roce opět zahraje kapela Jelen. Koncert nazvaný „Den otců pod širým nebem“ přivítá i několik hudebních hostů a začíná v 17 hodin.

Foto: Tomáš Šnírer

Kapela Jelen spolu se svými hosty pod širým nebem na břehu Vltavy oslaví v neděli Den otců.

Článek

Na pódiu si se sedmičlennou partou muzikantů přijde zahrát zpěvačka Debbi, zpěvák David Stypka s Bandjeez a chybět nebude ani tradiční host Kateřina Marie Tichá. 

„Popularita skupiny Jelen rok od roku roste, v nedávných cenách Anděl dokonce proměnili svou nominaci a odnesli si sošku za kapelu roku. Jsme rádi, že po roce opět zahrají na našem Letňáku – Létu pro Pražany. Koncert bude podobně jako loni plný známých hitů z debutové desky, ale hlavně uslyšíte skladby z jejich druhého a vloni vydaného alba Vlčí srdce, které bylo fanoušky velmi dobře přijato,“ uvedl šéf produkce Letňáku 2016 – Léta pro Pražany David Dvořák.

Kapela Jelen se věnuje tzv. „roots music“ – vlastní tvorbě vycházející z kořenů populární hudby jako je country, folk, bluegrass a blues. V roce 2014 vydala své první EP. Od té doby má za sebou stovky festivalových koncertů, několik rádiových hitů, vydání dnes již platinového alba Světlo ve tmě a mimo jiné i cenu Anděl za objev roku. Hraje ve složení Jindra Polák (zpěv, kytary, foukačka), Martin "Kása" Kasal (housle, piano, vokály), Ondra Málek (basa, buben, vokály), Tomáš Málek (kytara), Honza Rek (banjo, elektrická kytara), Janek Kovářík (akordeon) a Saša Smutný (trubka, perkuse).

„Lákadlem může být i fakt, že Jeleni nebudou hrát sami. Pro koncert na Střeláku pod širým nebem si pozvali i vzácné hosty, a to konkrétně mladou zpěvačku Debbi, talentovaného zpěváka Davida Stypku s kapelou Banjdeez a Kateřinu Marii Tichou, která je však fanouškům kapely známá, protože s nimi vystupuje pravidelně. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji za 360 korun, na místě pak za 450 korun,“ dodal David Pešek Dvořák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám