Hlavní obsah

Jedinečný showcase festival na pódiu Lucerna Music Baru proběhne již v úterý

Novinky, Marta Kloučková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Agentura Everything Goes ve spolupráci s Lucerna Music Barem představí 13. října šest aktuálních kapel české scény. Vystoupí Peter Pan Complex, The High Corporation, Megaphone, Flash The Readies, Selective Mute a 2127sounds s hosty (Kato, Dr. Kary, Mr. Cocoman, Rest, Erika Fečová, Yanna).

Foto: EGo

Showcase se koná 13. 10. v Lucerna Music Baru.

Článek

Jako první vystoupí nový projekt Marie Kieslowski Selective Mute, který dala dohromady společně s kluky z kapely Bez peří ze Severních Čech. V létě tohoto roku pokřtili své první sick popové EP v soukromém ateliéru Grid. Dále vystoupí The High Corporation (USA/SK/CZ) kolem charismatické zpěvačky Ashley Sarah Abrman. Ti už za svou krátkou kariéru stihli předskočit Selah Sue, Nneka, Prago Union, Akua Naru nebo N.O.H.A.

V programu nebudou chybět ani headlineři Megaphone, kteří přesvědčili během tohoto léta na druhém pódiu zásadního tuzemského festivalu Colours of Ostrava. Dalším projektem na pódiu Lucerna Music Baru budou Peter Pan Complex se svou debutovou deskou pod labelem Warner Music Czech Republic a také aktuálně nejnovější projekt pod agenturou Everything Goes olomoučtí Flash The Readies.

Celý večer zakončí 2127sounds exkluzivní přehlídkou urban žánrů, které nabízí česká scéna. Na jednom pódiu se potkají přední Mcs pražského reggae Dr. Kary a Mr. Cocoman s hip-hopovými Mcs Katem a Restem a zpěvačkami Erikou Fečovou a Yannou. 

Projekt 2127sounds vznikl kolem basisty Matěje Černého: “My jsme na hip-hopu a reggae vyrostli. Dr. Kary nebo Kato byli první Mcs, který jsme poslouchali. Často jsem si představoval, že ty žánry spojíme dohromady,” vysvětluje, proč se skupina mladých jazzových profesionálů rozhodla založit novou backingovou kapelu. “Název 2127sounds znamená 2 127 zvuků, chtěli jsme tím vyjádřit neomezné možnosti při vytváření zvuku,” dodává.

Vstupenky na celý večer jsou k dostání na pokladně Lucerna Music Baru a na jejich webových stránkách, dále na Goout.cz, Ticketpro nebo Ticketportal. 

Koncert pořádá agentura Everything Goes společně s Lucerna Music Barem. Agentura Everything Goes v ten den oslaví své první narozeniny. Za krátkou dobu své existence má kontě několik úspěchů: v červnu 2015 se jí podařilo naplnit Lucerna Music Bar na skvělém koncertu australských The Cat Empire, v srpnu vyprodali koncert fenomenálního izraelského kontrabasisty Adama Bena Ezry v Jazz Docku.

Během roku 2015 také představili Platonick Dive z Itálie, Sun Glitters z Lucemburska a The End of The Ocean z USA. Agentura Everything Goes zastupuje dvacítku tuzemských kapel, od mladých Ghost of You a The High Corporation po zásadní alternativní umělce jako Kittchen, Kapitán Demo, Megaphone nebo 100°C. Agentura také stojí za vznikem nové backingové kapely 2127sounds, která se poprvé úspěšně představila v Lucerna Music Baru v březnu 2015 na akci Kecejme do toho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám