Hlavní obsah

Jedinečný koncert Alphaville na Sedmihorském létě

Novinky, Jitka Maděrová

Hudební a divadelní festival Sedmihorské léto přináší kulturní akce od května do začátku prázdnin o pátečních či sobotních večerech, během prázdninových měsíců pak tradičně ve čtvrtek. Divadlo, hudba a především legenda v podobě německé kapely Alphaville - to je Sedmihorské léto.

Foto: Jitka Maděrová
Článek

Čtvrtek 8. srpna patří druhému divadelnímu představení v rámci festivalu. Francouzská komedie Blbec k večeři v podání špiček české herecké scény z Divadla Bez zábradlí rozesměje diváky na sedmihorském podiu od 20 hodin. Vzhledem ke kvalitě díla, režii Jiřího Menzela, hvězdnému obsazení (Václav Vydra, Josef Carda, Rudolf Hrušínský, Veronika Freimanová, Jana Švandová, Zdeněk Žák a Jana Boušková) a v neposlední řadě oblíbenému místu konání, je však již na tuto akci kapacita beznadějně vyprodána.

Festival však nekončí. Sedmihorské léto čekají poslední dvě akce. O úplný závěr letošního ročníku se 22. srpna postará Janek Ledecký. Vrcholem festivalu i celé letní kulturní sezóny v Českém ráji a celém Libereckém kraji, bude bezesporu koncert německé legendární kapely Alphaville. Koncert, který Alphaville odehrají v České republice po dlouhé době, se uskuteční ve čtvrtek 15. srpna od 20 hodin právě v Sedmihorkách u Turnova.

Čtyřčlenná německá legenda přiveze do srdce Českého ráje své největší hity, mezi něž patří například Forever Young, Sounds Like A Melody, Big In Japan či Dance With Me. Areál společnosti Kinghouse a motelu Even, kde se po celé léto konají pořady v rámci Sedmihorského léta, tak zažije vůbec poprvé vystoupení legendárních hvězd evropských rozměrů.

Kapela ve složení Marian Gold, Jakob Kiersch, Dave Goodes a Martin Lister odehraje téměř dvouhodinový koncert. Ten slibuje světelnou i vizuální show a především dokonalý hudební zážitek namíchaný z nesmrtelných, léty prověřených, ale i novějších hitů.

Prostory festivalu navíc slibují nadstandartní zážitek díky omezené kapacitě areálu a také jeho neopakovatelné atmosféře. I takové hvězdy jako jsou Alphaville budou divákům doslova na dosah.

Organizátoři také slibují, že z pohledu velikosti areálu půjde o naprosto jedinečný, spíše komornější koncert. Což je velkou devizou, kterou ocení především návštěvníci.

Potřebné informace o všech akcích naleznete na www.sedmihorskeleto.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám