Hlavní obsah

Jeden svět v Ostravě už zná svůj doprovodný program

Novinky, Vladimír Šmehlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za měsíc začne v Ostravě festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Organizátoři přehlídky už sestavili festivalový program, který kromě filmových projekcí nabídne i výstavy, diskuze, přednášky nebo happeningy. Chybět nebude ani protestní akce.

Foto: Vladimír Šmehlík

Jeden svět v Ostravě v loňském roce

Článek

Ostravský klub Atlantik spolu s Minikinem připravuje výstavu fotografií čtyř českých autorek, které zmapovaly problematiku dětské práce. Výstavu s výmluvným názvem Ukradené dětství budete moci vidět v obou kulturních centrech v době konání festivalu.

Klub a antikvariát Fiducia, který konání festivalu v Ostravě před lety inicioval, připravuje na úterý 20. března demonstraci proti plánované demolici obchodního domu Ostravica-Textilia. Zcela v souladu s podtitulem letošního ročníku Jednoho světa, tedy „Protesty, nepokoje, revolta“ se chystají organizátoři upozornit na kauzu, která aktuálně trápí nejen Ostravany, ale i ostatní pamětníky fungování slavného obchodního domu.

Kromě demonstrace chystá Fiducia i veřejnou debatu s ostravskými umělci a výtvarníky nejen o současném galerijním prostoru. Doprovodný program se uskuteční po projekci českého dokumentárního filmu Trafačka: Chrám svobody, ve čtvrtek 22. března.

Svébytnou kapitolou v programu je i chilloutová párty s DJ Subject Lost, která doprovodí projekce z kategorie NonComm spot. Tradiční festivalový cyklus, ve kterém jsou prezentovány nejlepší reklamní spoty upozorňující na práci neziskových organizací nebo závažná společenská témata. Subject Lost chillout party a NonComm spot proběhne v klubu Atlantik ve středu 21. března.

Aktuálně se také připravují v ostravském Minikině veřejné debaty s odborníky, kteří se věnují jak ekologickým tématům, tak třeba problematice bezdomovectví ve městě.

Jeden svět 2012 proběhne v Ostravě v termínu od 19. do 25. března v Minikině, kině Art a klubech Atlantik a Fiducia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám