Hlavní obsah

Jazzový trumpetista Laco Deczi po dvou letech opět ve Vsetíně

Novinky, Klára Blažková

Ve čtvrtek 12. května od 19.00 hodin bude malým sálem vsetínského domu kultury znít jazz v podání věhlasného trumpetisty Laco Decziho a Celula New York.

Foto: Ivan Krejza

Jazzový trumpetista Laco Deczi

Článek

Trumpetista, skladatel, kapelník a amatérský malíř Laco Deczi se narodil v roce 1938 ve vesnici Bernolákovo na Slovensku. V roce 1962 odešel z Bratislavy do Prahy, kde působil až do své emigrace v roce 1985. Po několika měsících strávených v západním Německu nakonec definitivně zakotvil ve Spojených státech, kde žije doposud.

Zájem o hraní na trumpetu projevil už na základní škole po vzoru svého strýce – muzikanta.

V roce 1967 založil formaci Jazz Celulla. V tomto období byl vybrán do tehdejšího reprezentativního Czechoslovak All Star Band. V sedmdesátých letech se stal členem Jazzového orchestru Československého rozhlasu (JOCR) a Tanečního orchestru Československého rozhlasu (TOCR). Od roku 1986 žije ve Spojených státech amerických, kde je frontmanem kapely Celula New York.

Laco jezdí pravidelně dvakrát do roka tour po České republice a Slovensku. Výjimkou nejsou ani zastávky v Polsku, Rakousku a především Německu. V intervalech jednoho až dvou let pravidelně vydává nové studiové, nebo live desky a v posledních letech také live DVD z koncertů. Dohromady má na kontě již přes dvacet alb a video nosičů.

Předprodej vstupenek probíhá na pokladně kina Vatra. Další informace na: www.dkvsetin.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám