Hlavní obsah

Jazzové Stefan Orins Trio z Francie zahraje v sále Starého pivovaru v Kroměžíži

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jazzový večer připravil na pátek 20. září Dům kultury v Kroměříži. V sále Starého pivovaru vystoupí Stefan Orins Trio. Francouzské trio hrající unikátní a neočekávanou, silně expresivní hudbu, která vás chytne za srdce.

Foto: archiv DK Kroměříž

Francouzské jazzové Stefan Orins Trio zahraje v sále Starého pivovaru v Kroměříži

Článek

Trio inspirované skandinávským jazzem, slibuje mix harmonie a energie. V melodiích kapelníka Stefana Orinse se skrývá citlivost, která naznačuje velkou životní jiskru. Stefanovy švédské kořeny poskytují jeho kompozicím inspiraci. Zdobí je barevné harmonie a nekonvenční melodické linky v duchu současného evropského jazzu.

Stefan Orins – pianista, skladatel, lídr vlastního tria, byl oceněn hudební kritikou za tři jazzová alba, na kterých prezentuje svou tvorbu. Dále vystupuje například se soubory jako Circum Grand Orchestra nebo Max Kletzmer Band, skládá hudbu pro divadelní představení i filmy.

Trio připomene posluchačům kvality Keitha Jarretta ze 70. let minulého století, lze najít i spřízněnost s tvorbou Bobo Stensona nebo Johna Taylora. Trio, které tvoří ještě Christophe Hache (kontrabas) a Peter Orins (drums) překračuje tradiční klišé malých kapel hrajících v obsazení piano - kontrabas - bicí především neuvěřitelnou komunikací mezi hudebníky. Tím zásadním je spontánnost, lyričnost a jednoduchost.

Původně avizované Joe After Trio nevystoupí z důvodů neodkladných, a tak jako kompenzaci nabídne organizátor každému návštěvníkovi nápoj zdarma. Začátek koncertu je stanoven na 19 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám