Hlavní obsah

Jaroslav Svěcený hlásí po zdravotních i osobních peripetiích návrat na scénu

Novinky, René Kekely

Slavný český houslový virtuóz Jaroslav Svěcený hlásí návrat. Ne snad, že by se koncem minulého roku z nějakého “rozmaru” rozhodl přerušit či takzvaně ukončit kariéru, ale na čtvrt roku se svým divákům a fanouškům odmlčel. Nyní se vrací na pódia, a to hned v několika podobách.

Foto: archiv J. Svěceného

Jaroslav Svěcený se po čtvrtletní pauze vrací opět na pódia

Článek

Po vážné prodělané nemoci, kvůli které prošel náročnou operací a rekonvalescencí, kdy se naštěstí ta nejhorší nemoc neprokázala, ale také po osobních životních peripetiích, kdy začíná nový život, se houslový virtuóz rozhodl - nevzdat to!

„Ano, jsem zpátky a moc se na všechny těším. Nezastírám, že byly v uplynulých týdnech a měsících chvíle, kdy jsem netušil, co se mnou bude dál, ale to nejhorší je naštěstí za mnou. Jsem teď plný energie a chuti do práce a do života,”  uvedl odhodlaně Jaroslav Svěcený, kterého kromě zdravotních komplikací potkaly i změny v osobním životě v podobě rozvodu.

„Říkám si, že nejsem první ani poslední, komu se něco podobného přihodilo,” podotkl hudebník.

To, co jej drží a drželo celou dobu nad vodou, jsou přátelé, jeho profese, práce, publikum a vědomí, že se na jeho vystoupení diváci těší. „Kromě koncertů a recitálů, jezdím i takové talk show, kde spojíme hudbu s vyprávěním. Moc se na to vše těším a jsem i rád, že se mi podařilo obnovit původně zrušené akce a projekty, včetně pravidelných festivalů. Za to patří pořadatelům veliké díky, že nade mnou nezlomili hůl a pochopili čistě lidsky mou situaci,” řekl Jaroslav Svěcený.

Už 1. března natáčí jako host novou televizní talk show Mekyho Žbirky, která se bude vysílat v dubnu. Hned o deset dní později odlétá koncertovat do Jerevanu, což je jeho první velká cesta po nemoci.

„O to více mi to dodává energie. A všem také moc děkuji za slova podpory a pozdravy. Nesmírně mě to potěšilo,” doplnil houslový virtuóz, který kromě toho, že se věnuje koncertní činnosti, působí i jako soudní znalec v oblasti smyčcových nástrojů. Kromě jiného umí o houslích nádherně vyprávět. Dokonce pořádá workshopy, přednášky a výstavy, které mají velký ohlas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám