Hlavní obsah

Jaroslav Kulhavý před odletem na mistrovství světa do Jižní Afriky vyhrál v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc
Aktualizováno

V sobotu uspořádali členové Cyklistického sdružení Maxfaktor ve spolupráci s Bike 2000 Mezinárodní dny cyklistiky v Ostravě. Centrem dvoudenních závodů se stal Bělský les, kde se od 10 hodin dopoledne soutěžilo v různých cyklistických disciplínách.

Foto: Josef Zajíc

Start hlavního závodu v sobotu 24. srpna 2013. S číslem 1 jede Jaroslav Kulhavý. Bělský les 24. 8. 2013

Článek

Hlavní závod Ostravský chachar MTB cross country 2013 byl zahájen v 15 hodin na louce u Bělského lesa. Nejprve odstartovali po minutových intervalech muži Elite, po nich junioři, ženy Elite a startovní pole uzavíraly juniorky.

Trať vedla nejprve po louce u Bělského lesa a vedle známé restaurace Koliba. Po výjezdu na rampu trať zamířila do hloubi Bělského lesa. Závodnice a závodníky čekala náročná technická trať. Okruh na 5200 m byl zpestřen neustálými sjezdy a výjezdy, přejezdy a skoky. Prudké sjezdy přes kořeny střídaly sjezdy po schodech a náročné stoupání. Ty se pak střídaly s delšími rovinatými úseky opět v náročném terénu.

K vynikajícím podmínkám pro závodníky přispěli dobře pracující pořadatelé, kteří na všech úsecích měli trať zabezpečenou a v atraktivních místech i zajištěn komentář pro diváky, kteří logicky nemohli být na všech místech najednou.

Ihned od začátku se prvenství ujal český reprezentant, mistr světa 2011 a olympijský vítěz z Londýna 2012 v cross country Jaroslav Kulhavý, který v neděli odletěl na mistrovství světa do Pietermaritzburgu v Jižní Africe, kde doplní Ondřeje Cinka a Jana Škarnitzla, kteří spolu s Kateřinou Nash a Terezou Huříkovou budou bojovat o mistrovské tituly.

Do cíle v kategorii muži Elite dorazil na prvním místě Jaroslav Kulhavý jedoucí za Specialized Factory Racing U.S.A. před slovenskými reprezentanty Michalem Lami a Františkem Lami.

V kategorii ženy ELite se od samého počátku ujala vedení polská reprezentantka Anna Szafraniec před další polkou Michalinou Ziólkowskou. Třetí dojela reprezentantka Ukrajiny Natalia Krompets.

O vynikající průběh závodů pro 554 závodníků se postaralo asi 60 vyškolených pořadatelů a skvělé slunečné počasí. Na rampě závodů Dirt Jump předváděli mladíci náročné až dech beroucí triky, skoky a salta.

V neděli pokračovaly závody dětí a mládeže, závod na horských kolech pro nejširší veřejnost, fitness jízda, pivní sprint a hlavní závod Ostravský chachar Author Maraton 50 km.

Výsledky: www.sportsoft.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám