Hlavní obsah

Jaroslav Bába vyhrál Ostravskou laťku 2013

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Multifunkční hale u ČEZ Arény v Ostravě-Vítkovicích zvítězil v úterý 22. ledna Jaroslav Bába v soutěži IX. ročníku Ostravské laťky 2013.

Foto: Josef Zajíc

Ostravská laťka 2013, Multifnnkční hala u ČEZ Arény skáče Bubeník Matuš, Slovensko 22.1.2013

Článek

Již devátý ročník Ostravské laťky 2013 uspořádali členové oddílu atletiky SSK Vítkovice. Od desíti hodin se 22. ledna konaly soutěže ve skoku vysokém ve všech věkových kategoriích. Z dvaceti pěti žákyň byla nejlepší mladší žákyně z Orlové Aneta Župníková, která zdolala laťku ve výšce 147 cm. Christian Stankuš z atletického oddílu SSK Vítkovice skočil 184 cm. Závodilo 11 žáků.

Nejlepší dorostenka Jana Hartigová z Brna skočila 172 cm. Juniorka Nikola Pařilová z Brna skočila 176 cm stejně jako nejlepší žena Magdalena Nová z SSK Vítkovice. Z deseti juniorů nejvýše vyskočil Adam Blažek z Vítkovic. Zdolal 200 cm.

"Devátý ročník Ostravské laťky 2013 se nám vydařil. Těšíme se, že tradice vytrvá a už děláme plány na desáty ročník. Co se týče organizace, dělalo nám velké problémy počasí. Někteří závodníci přiletěli až s jednodenním zpožděním a my jsme celé noci pracovali na tom, abychom jim zabukovávali letenky. Tak například přímá linka Londýn - Ostrava fungovala nakonec tak, že se letělo z Londýna do Varšavy, Katovic a dále autem do Ostravy. Ovšem všechno jsme to zvládli a nakonec všech patnáct zahraničních závodníků bylo včas na místě," konstatoval Oldřich Zvolánek, místopředseda Českého atletického svazu.

Soutěž mužů byla velmi zajímavá a napínavá od začátku až do konce. Téměř všichni zúčastnění se snažili plnit své národní limity na Halové mistrovství světa a Evropy v atletice.

Výšku 223 cm zdolali jen tři závodníci. Výšku 226 cm neskočil bulharský reprezentant Viktor Ninov a obsadil třetí příčku. Druhý byl Slovák Matuš Bubeník, který sice zdolal 226 cm, ale na druhý pokus. Vyhrál český reprezentant, závodník Dukly Praha, odchovanec ostravské atletiky Jaroslav Bába, který výkonem 226 cm splnil limit na nejvyšší soutěže. Oba závodníci se následně pokoušeli o 230 cm, ale tentokrát byla laťka příliš vysoko.

Nejlepším mužům předal ceny, medaile a květiny předseda atletického oddílu SSK Vítkovice Aleš Zedník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám