Hlavní obsah

Japonský orchestr vystoupil v Řepištích s Moravskoslezskou Sinfoniettou

Novinky, Tomáš Majliš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve sportovní hale v Řepištích se v sobotu 31. března uskutečnil koncert klasické a filmové hudby, na němž vystoupil symfonický orchestr Moravskoslezská Sinfonietta, který podpořili hráči Gunma Junior Orchestra z Japonska.

Foto: Radim Staviař

Koncert Gunma Junior Orchestra s Moravskoslezskou Sinfoniettou

Článek

Gunma Junior Orchestra pochází z prefektury Gunma nacházející se severně od Tokia. Zakladatelem a vedoucím orchestru je Shinichi Minami, který v orchestru využívá vlastní výukovou metodu, v níž důležitou roli hraje autoedukace hráčů širokého věkového rozpětí. Nejmenší hráči se tak již od nejútlejšího věku setkávají s obtížnými skladbami, jejichž hraním se podle metody pana Minamiho postupně zlepšují.

V první polovině koncertu zazněly pod vedením dirigenta Adama Sedlického známé klasické skladby, jakými byla Malá noční hudba W. A. Mozarta nebo Jaro ze Čtvera ročních dob A. Vivaldiho, v němž se jako sólistka představila teprve dvanáctiletá Haruna Sutou. V závěru první části koncertu zazněl také houslový dvojkoncert d moll J. S. Bacha, v němž jako sólisté zahráli Haruna Sutou a Adam Paskuda. Druhá polovina koncertu pak divákům nabídla výběr filmových melodií z filmů jako Fantom opery nebo James Bond.

„Koncertem, který se v Řepištích uskutečnil, byla zahájena spolupráce mezi Moravskoslezskou Sinfoniettou a japonským Gunma Junior Orchestra. Oba orchestry plánují ve spolupráci pokračovat formou dalšího koncertu, který by se tentokrát uskutečnil v Japonsku,“ uvedla tajemnice Moravskoslezské Sinfonietty Markéta Linhartová.

Více informací o dalších koncertech naleznete na www.sinfonietta.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám