Hlavní obsah

Janovická knihovna hostí poetickou výstavu obrazů Vlasty Weberové

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajinami duše. Tak se jmenuje výstava obrazů Vlasty Weberové, která je až do 31. ledna k vidění v Městské knihovně v Janovicích nad Úhlavou. Vlasta Weberová, narozena v roce 1978 v Klatovech, dnes žije a tvoří na Týnci.

Foto: ilustrační foto archiv Městské knihovny Janovice n. Úhlavou

Krajinami duše - výstava obrazů Vlasty Weberové, kterou do 31. ledna můžete shlédnout v Městské knihovně v Janovicích nad Úhlavou

Článek

Už jako malé dítě Vlasta Weberová ráda malovala. Přes široký okruh svých zájmů, který dodnes trvá, se malování nikdy nevěnovala naplno. Ráda objevuje, zkouší, obdivuje a potkává... Ať už jsou to různé techniky umění, řemesla, sporty, krajiny, zvířata, rostliny či lidé.

Věří, že je velmi důležité být ve správný čas na správném místě, a potkat někoho – něco, co – kdo vás nasměruje tam, kam bychom si sami ani netroufli, a díky tomu v sobě objevili skrytý talent anebo jen „něco", co dává chuť do života a žene kupředu.

Jednou z cest, kde nachází klid a uspokojení, je výtvarná činnost, která je pro ni způsobem, jak vyjádřit a zachytit své smyslové okouzlení a vnitřní souznění s přírodou. Její obrazy dokáží pohladit duši a potěšit oči. Malování se stalo víc než koníčkem - je to únik od reality ke snění.

„Nořím se do prostého pocitu bytí, kochám se krásou světa, raduji se z maličkostí a učím se z lekcí, které mi život přichystal... Pojďte se na krátký čas toulat krajinami mé duše,” vzkazuje Vlasta Weberová.

Reklama

Výběr článků

Načítám