Hlavní obsah

Jana Kratochvílová zahájí XI. ročník cyklu Rebelující dámy české hudby

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 13. března bude Velký sál pražské Městské knihovny hostit zpěvačku Janu Kratochvílovou s kapelou Illuminatica. Jedná se o první z trojice koncertů, které budou volně následovat.

Foto: archiv
Článek

Hlasově nezaměnitelná, více než extravagantní, buřičská a nespoutaná Jana Kratochvílová se dala před pár dny slyšet: „Nikdy jsem se opravdu nenarodila do tohoto světa. Jen jsem v určité fázi života Jany Pope Kratochvílové převzala její fyzické tělo, a coby nový spirit v avataru Jany pokračuji pod jménem Uriel či Jasmínka. Jsem spirituální cestovatelka.“

Věčná rebelka se tak deklaruje i na cestovatelku ve sférách, kde neexistují jízdní řády ani kontrola jízdenek

Vyprodaným koncertem před rokem zahajovala Jana Kratochvílová předchozí X. ročník Rebelujících dam české hudby, aby pak dále po boku životního i uměleckého partnera, bubeníka Jiřího Chomáče Hrubeše, hostovala na turné Pražského výběru.

Jejich citově-hudební tandem funguje již po tři desetiletí. Právě letos dokončili nové album Sound Eye Mission, které bude na zmíněném koncertě pokřtěno. Kromě zcela čerstvých novinek dojde ale pochopitelně i na starší hity z raného období Janiny kariéry, jako třeba Copánky, V stínu kapradiny či Publikum tvé jsem já. 

Mnohé o jejím životě méně znalým napoví zlomky písní a pohledy jejích kamarádů v její 13. komnatě.

Koncert, spojený se křtem nového alba, proběhne na adrese Městská knihovna v Praze - Velký sál, Mariánské náměstí 1, Praha 1 - a to od 19:30 hodin.

Program XI. ročníku cyklu Rebelující dámy české hudby dále pokračuje koncerty: 10. dubna Berenika Kohoutová a Emil Viklický Trio a 4. června Chantal Poullain a Trio Štěpána Markoviče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám