Hlavní obsah

Jako z říše zázraků a dobra se objevil zářící kamion plný dárků

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamion firmy Šmídl s.r.o. v Žamberku vyjel v úterý 11.prosince na svou tradiční vánoční pouť, aby rozzářil nejen plejádu pestrobarevných světel, ale i jiskřičky štěstí v očích klientů ústavů sociální péče i všech dalších dětí, které ho přišly přivítat.

Foto: Stanislava Dvořáková

I přes nepřízeň počasí byl klienty místního stacionáře netrpělivě očekáván.

Článek

Šedivý deštivý den 11. prosince vůbec nepřinášel představu blížících se Vánoc. Najednou se však v kapkách deště zobrazilo tisíce duhových barev, které ozdobily ponuré prostranství parku v Ústí nad Orlicí a navodily atmosféru nejkrásnějších svátků v roce.

Tím zázrakem jako by z betlémských dálek se stal speciální kamion, plný vánočních překvapení. Jen co vládce mrazu rozhrnul tajemnou plachtu, objevily se jesličky se svatým Petrem a Pannou Marií, obklopené kapelou s doprovodem koled a řadou andělů a skřítků, ukrytých za vysokou hradbou balíčků a krabic.

Tajemství splněných přání tak čekalo na klienty Stacionáře v Ústí nad Orlicí. Během následujících dvou dní navštíví kamion dalších pět míst, a to Stacionář ve Vysokém Mýtě, občanské Sdružení Cesta pro rodinu v Žamberku a nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Naděje v Litomyšli. Poprvé počet zastávek rozšíří o Azylový dům v Chrudimi a nízkoprahové centrum Šance pro tebe v Hrochově Týnci.

Spokojení a šťastní klienti ústeckého stacionáře potěšili organizátory společným zpíváním koled a nebyli sami. Skřítkové, kteří rozdali drobné dárky všem přihlížejícím dětem a náhodným kolemjdoucím, zapojili všechny v jeden velký pěvecký sbor, který vyprovodil kamion na jeho další nadílkové cestě.

To byla zároveň chvilka pro zhodnocení této akce, kterého se za organizátory holdingu Šmídl ujala pracovnice marketingu Hana Hlavová: „Vánoční kamion jezdí v Pardubickém kraji již pošesté a letos doveze do šesti institucí více než tisíc dárků. Společně s obchodními partnery byly nakoupeny dárky za více než 150 tisíc těm, kteří si je po finanční stránce nemohou dovolit. Na benefici se tak podílí i zaměstnanci, kteří ve volném čase pomáhali s balením 1 008 dárků, nebo se akce jako pořadatelé účastní.”

Jako vysvětlení této pohnutky dodala: „Firma Šmídl patří v České republice mezi 100 nejlepších. Vítězství v anketě "Českých sto nejlepších" získala za dlouhodobou cílenou práci v oboru dopravy. A tak, když nejlepší, rozšířila firma svoje úspěšné pracovní výsledky o další prospěšnou činnost pomoci těm, kterým osud příliš radosti nenadělil.”

Závěr akce tak byl ozdoben nejen šťastnými úsměvy obdarovaných, ale i samotných organizátorů nad naplněním přání a radosti všech účastníků vánočního programu.

Reklama

Výběr článků

Načítám