Hlavní obsah

Jak si zpříjemnit poslední týden prázdnin? Navštivte některou z akcí ve Velkých Karlovicích

Novinky, Martina Žáčková

Školní rok se nezadržitelně blíží. Jestli chcete do té doby ještě s dětmi něco pořádného zažít, zajeďte si do Velkých Karlovic. Na poslední srpnový týden tam chystají několik zajímavých akcí.

Foto: archiv Resortu Valachy

Dětský park Razulák ve Velkých Karlovicích je oblíbeným cílem dětí.

Článek

V údolí Léskové vyroste v posledním srpnovém týdnu cirkusové šapitó, které se stane dějištěm divadelního mini festivalu Jaroslava Duška a jeho přátel. Hlavním bodem jsou legendární představení Čtyři a dohody a Pátá dohoda. Pokud už neseženete vstupenky, můžete navštívit ještě doprovodná představení pro děti. V úterý 25. srpna je na programu Škola malého stromu, ve středu 26. srpna Děvčátko Momo.

Můžete se také zúčastnit organizovaných výprav po Fotostezce Valachy. Je to nová trasa o délce šest kilometrů, která je na vybraných místech doplněna zastávkami u fotogenických míst a informačními tabulkami s radami a tipy odborníků. Na Fotostezce se pravidelně konají komentované procházky s profesionálními fotografy. Nejbližšími termíny jsou pondělí 24. srpna v 16 hodin a úterý 25. srpna v 8 hodin. Účast je zdarma.

Ideálním místem pro ty, kteří se při koupání neradi vystavují slunečním paprskům, jsou ve Velkých Karlovicích kryté termální bazény.

Karlovské hudební léto, série koncertů pod širým nebem, vyvrcholí v pátek 28. srpna večerem s irskou a světovou hudbou v podání Jitky Malczykové a Vojtěcha Jindry. Vstupné je dobrovolné, začátek v 19 hodin.

Poslední prázdninové dny může dětem zpříjemnit návštěva zábavního parku Razulák. V parku je řada atrakcí, k nejoblíbenějším patří tubing, lanáček, vodní přístav s lodičkami, Vodouchova pumpa a půjčovna autíček a koloběžek. Na víkend 29. a 30. srpna tu připravují pro děti animační programy s piráty, indiány a karlovickými strašidýlky.

K létu neodmyslitelně patří posezení u dobrého jídla pod širým nebem. V sobotu 29. srpna v hotelu Horalu pořádají gurmánské Loučení s létem spojené s posledním letošním grilováním a pozváním na 7. Karlovský gastrofestival. Ten se ve Velkých Karlovicích uskuteční o prvním říjnovém víkendu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám