Hlavní obsah

Jak na zahradu ve spolupráci s přírodou poradí a ukáží v Brtnici

Novinky, Pavel Ratkovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro zájemce především z řad domácích zahradníků-amatérů je připraven informační a praktický workshop s názvem „Jak na zahradu ve spolupráci s přírodou aneb tipy pro zahradničení,“ který pořádají Chaloupky o.p.s. v úterý 10. května 2011 v Brtnici.

Foto: Chaloupky o.p.s.

Ilustrační fotografie

Článek

Proškolené konzultantky pro přírodní zahrady se podělí o rady a tipy pro zahrady plné přírody, které přináší radost a užitek od jara do zimy.

„Nebudeme jen teoretizovat, většinu věcí ukážeme přímo na zahradě, která je certifikována jako přírodní. Workshop doplníme ukázkami a ochutnávkami pochoutek z jarních domácích i divokých rostlin,“ představuje ve stručnosti program Iveta Machátová, koordinátorka česko-rakouského projektu „Přírodní zahrady bez hranic“.

Přírodní zahrady jsou vhodnou variantou mezi permakulturními zahradami a moderními zahradami se stálezelenými dřevinami a jednodruhovým trávníkem.

Návštěvníci se dozvědí tipy na ochranu a péči o zahradu a jak získat na svoji stranu pomocníky z živočišné říše.

„Přineseme inspiraci z veřejných i soukromých zahrad z Rakouska a Německa. A případným zvědavcům rády zodpovíme veškeré dotazy,“ uzavírá Machátová.

„Přineseme inspiraci z veřejných i soukromých zahrad z Rakouska a Německa. A případným zvědavcům rády zodpovíme veškeré dotazy,“ uzavírá Machátová. Sraz účastníků je v 16:00 hodin před Informačním centrem v Brtnici.

„Přineseme inspiraci z veřejných i soukromých zahrad z Rakouska a Německa. A případným zvědavcům rády zodpovíme veškeré dotazy,“ uzavírá Machátová. Sraz účastníků je v 16:00 hodin před Informačním centrem v Brtnici.

Projekt „Přírodní zahrady bez hranic aneb nový prostor pro lidi, přírodu a cestovní ruch na dosah“ je podpořen z prostředků EU z programu Evropské územní spolupráce Česká republika – Rakousko a je lokalizován na území Dolního Rakouska, Jihočeského a Jihomoravského kraje a kraje Vysočina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám