Hlavní obsah

Jak je důležité míti Kandrdas aneb Další úspěšná premiéra divadelníků z Hořic

Novinky, Tomáš Kloutvor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanské sdružení Kandrdas z Hořic, které se vloni úspěšně představilo uvedením divadelní hry Lakomec od francouzského dramatika Moliéra, přichystalo na 30. ledna premiéru komedie Jak je důležité míti Filipa anglického spisovatele Oscara Wildea.

Foto: Kateřina Václavíková

Filip Sklenář a Kateřina Svatošová

Článek

Na představení se v divadelním sálu hořického kulturního domu Koruna sešlo více než 400 diváků, mezi kterými tvořili velkou část studenti a učitelé hořických škol.

Přestože celé divadelní sdružení tvoří studenti, kteří mají své každodenní povinnosti, na uměleckém ztvárnění hry to nebylo znát - za své výkony sklidili zasloužený potlesk od obecenstva. Celý divadelní soubor navenek působí jako dobře sehraný celek. Mladí herci přistupují k divadlu s nadšením a to je poznat i na výsledném dojmu ze hry.

Sdružení Kandrdas existuje od září 2011 a za cíl si dalo usilovat o rozkvět kulturního života v Hořicích a jejich okolí. „Jsme sice malá skupina, ale s velkými plány,“ říkají o sobě na svých stránkách. V loňském roce vystoupili kromě Hořic například v Jičíně, Nové Pace a Hradci Králové. Takže je možné, že se v letošním roce objeví i u vás.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám