Hlavní obsah

Jachtařská akademie opět nabídne sérii přednášek pro jachtaře i širokou veřejnost

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak na jachtě překonat bouři na moři, jak se připravit na závody nebo jak fungují navigační přístroje. To jsou jen některá z témat, kterým se v letošním roce bude věnovat Jachtařská akademie Českého svazu jachtingu. Série zajímavých přednášek startuje už 14. ledna.

Foto: Jachtařská akademie

Martin Trčka

Článek

Pro milovníky jachtingu je v rámci Jachtařské akademie připraveno 9 přednášek, přičemž přednášejícími jsou ikony českého jachtingu z České republiky i ze zahraničí.

„První přednášku v letošním roce povede jachtař Karel Lavický, který si v roce 2019 vybojoval účast na olympijských hrách v Tokiu. Na přednášce povypráví nejen o svých začátcích s windsurfingem, ale rovněž o průběhu svých příprav na vrcholové závody a dotkne se také psychologických aspektů vrcholového sportu,“ uvedl Zdeněk Sünderhauf z Jachtařské akademie.

O týden později pak se svou přednáškou dorazí Christian Dumard z Francie, který je světovým odborníkem v oblasti předpovídání počasí pro závodní jachting.

Jednotlivé přednášky budou probíhat vždy v úterý od 18.30 hodin na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze a je třeba se na ně předem přihlásit. Vstupné pro veřejnost je 150 Kč, pro držitele závodní licence ČSJ jsou přednášky zdarma.

Jachtařská akademie byla zřízena pro širokou veřejnost se zájmem o jakoukoliv formu jachtingu. Vedle praktických prezenčních seminářů, přednášek a kurzů v rámci Jachtařské akademie vzniká i rozsáhlá databáze vzdělávacích článků, komentovaných videí s praktickými ukázkami a video přednášek určených pro online vzdělávání. Na Jachtařské akademii spolupracuje řada významných osobností českého i zahraničního jachtingu, včetně olympioniků.

„Akademie poskytuje informace a vzdělávání všem. Začátečníkům, závodníkům, trenérům, rekreačním jachtařům, dětem i dospělým,” upřesnil Zdeněk Sünderhauf, který stojí za vznikem Jachtařské akademie. Sám se věnoval rychlostní kanoistice, v níž dosáhl titulu mistr republiky. V současné době je členem Výkonného výboru ČSJ, předsedou Trenérsko-metodické komise a manažerem Jachtařské akademie.

Seznam přednášek:

14. 1. 2020      Karel Lavický: Cesta k účasti na třetí olympiádu – Tokio 2020

21. 1. 2020      Christian Dumard z Francie: Navigace na moři a příprava Wearther routingu pro světový rekord

28. 1. 2020      Marian Jelínek: Vnitřní svět vítězů

4. 2. 2020       Jan Hirnšal: Elektronická výbava závodních námořních lodí a jejich používání

11. 2. 2020      Fabrizio Lazzerini z Itálie: Nahlédnutí do práce úspěšného trenéra v Torbole

18. 2. 2020      Martin Trčka: Management, příprava na závody a taktika v závodě

25. 2. 2020      Jiří Denk: Dobrodružství v Antarktidě na plachetnici ALTEGO II

3. 3. 2020        Petr Ondráček: Metody překonávání bouří na moři

10. 3. 2020      Václav Brabec a Marek Pavlovský: Závodní pravidla a řešení protestních situací

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám