Hlavní obsah

Ivančické školy otevřely dveře dokořán

Novinky, Petr Sláma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Školní docházka. U někoho toto slovní spojení dodnes vzbuzuje hrůzu. U druhého jsou to zase nostalgické vzpomínky na mládí. Krásnou dobu „nezralých malin“. Čerpání vědomostí, prvních lásek a prvotních středů se vzdálenou realitou života.

Foto: Petr Sláma

Gymnázium Jana Blahoslava v Ivančicích

Článek

Neznám nikoho, kdo by se do ní nerad vracel. Bývalí žáci ZŠ T. G. Masaryka  a studenti Gymnázia Jana Blahoslava v Ivančicích měli tuto možnost v sobotu 22. listopadu.

Úderem deváté hodiny se otevřely brány obou institucí. Ve vestibulu gymnázia osobně vítal návštěvníky, společně se svými studenty, ředitel Mgr. Radek Musil. Zde dostali průvodce, který měli za úkol ukázat zvědavcům z řad bývalých studentů i široké veřejnosti celou budovu školy a provést je i s odborným výkladem po všech učebnách.

Je pravda, že řada z bývalých studentů by se už ve škole špatně orientovala. Kromě toho, že gymnázium dostalo úplně nový kabát (v letošním roce bylo zatepleno a byla instalována nová okna), má špičkové vybavení, které je srovnatelné s řadou podobných škol v krajském městě Brně.

Kromě jiných novinek ve výuce, kterých je skutečně hodně, ve školním roce 2014/2015 přibyla jedna i v oblasti výuky cizích jazyků. Kromě povinné angličtiny a němčiny byla zavedena, prozatím experimentálně,  výuka nepovinného francouzského jazyka.

Když si návštěvníci dostatečně prohlédli moderní vybavení střední školy, mohli spojovací chodbou přejít do ZŠ T. G. Masaryka. Cestou se jistě nezapomněli zastavit i ve školní jídelně, kde jim kolektiv kuchařek, v čele s ředitelkou Ing. Halkou Žaludovou připravil malé pohoštění. 

Objekt ZŠ doznal od dob školní docházky starších generací značných změn. Moderně vybavená učebna chemie či fyziky je zde samozřejmostí. Hosté mohli obdivovat i dobře vybavené školní dílny či hudební učebnu. 

Na vybavení obou škol je vidět, že nejen doba, ale i instituce, kde se vzdělávají naše budoucí generace, pokročily za posledních pár desetiletí hodně kupředu. To je dobře, protože škola nemá vzdělávat naše děti pouze teoreticky. Má připravovat, v těsné spolupráci s rodiči, naše budoucí generace i na praktický život. A to se zatím Gymnáziu Jana Blahoslava i ZŠ T. G. Masaryka v Ivančich, díky profesionalitě jejich pedagogů, daří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám