Hlavní obsah

International Young Talent Festival zná své vítěze

Novinky, Petra Kubecová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve dnech 10. – 12. 5. 2018 proběhl v Ostravě mezinárodní soutěžní festival pro mladé zpěváky, International Young Talent Festival.

Foto: Lucie Maceczková

Absolutní vítězka - Michaela Mervartová

Článek

Záštitu nad akcí převzala starostka městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, Ing. Petra Bernfeldová a radní JUDr. Lukáš Semerák. Do soutěže se přihlásilo celkem 152 soutěžících a ve finále se jich utkalo 23 nejtalentovanějších. Festival, který navázal na úspěšné tři ročníky soutěže Talent Ostrava zorganizovala ostravská Pop Academy.

„Když jsme před pár lety v Pop Academy spustili první ročník pěvecké soutěže ani nás nenapadlo, že bude takový zájem ze strany soutěžících ze zahraniční. Letos jsme se tedy rozhodli, že soutěž posuneme dále a ukázalo se to jako dobré rozhodnutí.  Mezi účastníky byli soutěžící z Ukrajiny, Polska, Itálie, Německa a dalších zemí.“ říká manažerka soutěže, Petra Kubecová.

Dospělou kategorii vyhrál Nazariy Yatsyshyn z Ukrajiny, který porotu ohromil svým nádherným hlasem a emotivním projevem. Absolutní vítězkou se stala vítězka dětské kategorie, Michaela Mervartová. Kromě věcných cen vyhrála profesionální focení, natočení vlastní písně v profesionálním studiu a zařazení na playlist do rádia a v neposlední řadě také koncert s Moravskoslezskou Sinfoniettou.

V porotě zasedli mimo jiné Markéta Konvičková, Petr Bende, Heidi Janků nebo Adam Pavlík. Finalisté si kromě soutěžních kol a spousty zpívání užili také diskusní scénu s Miraiem Navrátilem z kapely Mirai a nebo Masterclasses s Markétou Konvičkovou a Táňou Wajs.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám