Hlavní obsah

Interfotoklub Vsetín opět představí světové fotografy

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacátý osmý ročník bienále mezinárodního fotosalonu s nejdelší tradicí v České republice, jehož pořadatelem je Dům kultury Vsetín spolu s Městem Vsetín, zná své vítěze.

Foto: Archiv J. Štreita

Prof. Mgr. Jindřich Štreit Dr.h.c., nově ustanovený prezident Interfotoklubu Vsetín

Článek

Tato prestižní soutěžní akce je přístupná všem amatérským i profesionálním fotografům celého světa a koná se pod záštitou Mezinárodní federace umělecké fotografie FIAP.

Je vyhlašována ve dvou kategoriích pro fotokluby i jednotlivce. Tematicky není omezena. Město Vsetín uděluje na doporučení odborné poroty hlavní cenu Grand Prix města Vsetína nejlepší kolekci fotografií v kategorii fotoklubů. Další medaile a čestná uznání jsou udělovány v obou kategoriích odbornou porotou, včetně ocenění FIAP.

S dvacátým osmým ročníkem mezinárodního fotosalonu byl na čestný post prezidenta soutěže jmenován vsetínský rodák Prof. Mgr. Jindřich Štreit Dr.h.c., přední český dokumentární fotograf, vysokoškolský pedagog, kurátor a organizátor kulturního života.

Pod touto hlavičkou na konci září zasedla ve Vsetíně tříčlenná porota s předsedou Josefem Klimšou E.D. ISF AFIAP, zlínským fotografem a předsedou českého komitétu FIAPu, k posouzení 800 soutěžních fotografií od 90 autorů ze 25 zemí celého světa, která udělila následující ocenění. 

OCENĚNÍ JEDNOTLIVCŮ - Barevná fotografie:

ZLATÁ MEDAILE FIAP / Manfred Kluger, Německo

ZLATÁ MEDAILE FIAP / Manfred Kluger, Německo STŘÍBRNÁ MEDAILE FIAP / Paul Martin, E.FIAP ****, Ho, FEP, Hon.FNPAS, Hon.FCOS, Francie

BRONZOVÁ MEDAILE / Radimir Siklienka, AFIP, Slovensko

OCENĚNÍ JEDNOTLIVCŮ - Černobílá fotografie: 

ZLATÁ MEDAILE FIAP / Pap Elek, MFIAP, Maďarsko

ZLATÁ MEDAILE FIAP / Pap Elek, MFIAP, Maďarsko STŘÍBRNÁ MEDAILE FIAP / David C. G. Smith, EFIAP/g, Austálie

BRONZOVÁ MEDAILE / Andrés Indurian, AFIAP, Španělsko

OCENĚNÉ FOTOKLUBY:

GRAND PRIX MĚSTA VSETÍNA / FOTOCLUB ACADEMY, Rusko

GRAND PRIX MĚSTA VSETÍNA / FOTOCLUB ACADEMY, Rusko ZLATÁ MEDAILE / FOTOKLUB SPŠP – COP ZLÍN, Česká republika

GRAND PRIX MĚSTA VSETÍNA / FOTOCLUB ACADEMY, Rusko ZLATÁ MEDAILE / FOTOKLUB SPŠP – COP ZLÍN, Česká republika STŘÍBRNÁ MEDAILE / FOTOKLUB OBZOR ŽILINA, Slovenská republika

BRONZOVÁ MEDAILE / FOTOCLUB NETANYA, Izrael

Vítězné a akceptované fotografie budou od 31. ledna do 8. března 2015 vystaveny v Galerii Stará radnice a ve foyer kina Vatra, kde bude celkem k vidění na 120 nejúspěšnějších fotografií. Slavnostní vyhlášení výsledků a vernisáž výstavy se uskuteční 31. ledna v kině Vatra. 

Reklama

Výběr článků

Načítám