Hlavní obsah

Iné kafé a Škwor vystoupí na Šatlava festu

Novinky, Michaela Poláková

Slovenská punk rocková kapela Iné kafé a česká rocková kapela Škwor budou největší hvězdy letošního ročníku přibyslavského Šatlava festu.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Iné kafé vznikla v roce 1995 v Bratislavě. Na svém kontě mají dvě dema, jednu reedici a šest studiových alb. V roce 1999 se stala skupina objevem roku v anketě Slávik. V roce 2001 se umístila ve stejné soutěži na třetím místě v kategorii kapel. Zatím svůj největší koncert odehrála tato kapela v Praze v Incheba aréně v roce 2009 odkud je i DVD. V roce 2010 přišel velký comeback společně s oslavou patnáct let.

Skupina Škwor vznikla z podobně znějícího Skwar v roce 1998. Celkem má za sebou šest alb. V roce 2001 se stala tato kapela vítězem Rock Made in Gambrinus, díky které natočila CD Vyhlašuju boj. Předskakovala takovým kapelám jako Harlej, Kabát či Arakain. Jedním z nějvětších hitů je píseň Sraž nás na kolena z CD Vyvolenej z roku 2004.

Šatlava fest se bude konat v Přibyslavi v sobotu 28. července. Půjde již o 4. ročník tohoto festivalu. Dále na něm vystoupí například Aneta Langerová, Olga Lounová, Jaksi Taksi či Lety mimo.

Reklama

Výběr článků

Načítám