Hlavní obsah

I zima má v zoo co nabídnout

Novinky, Jiří Smutný

Oproti letním měsícům je v zimě v našich zoologických zahradách téměř prázdno. Kromě nepříjemné zimy žijeme v domnění, že tam není co k vidění. Ale jsou i taková zvířata, která zimu milují. A nemusí to být hned lední medvěd. Třeba pro takového rosomáka sibiřského jsou dva stupně pod nulou léto.

Foto: Jiří Smutný

Panda malá

Článek

„Rádi bychom návštěvníkům ukázali, že se do zoo vyplatí přijít i v zimě. Případnou sněhovou nadílku si dokáží krásně užít i zvířata, do kterých by to někdo možná ani neřekl. Své kouzlo má ale také zimní zoo bez sněhu. V expozičním komplexu Beringii jsou v této době častěji v vidění rosomáci nebo rysové,” uvedl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

K vidění jsou například panda malá (červená), sedící trpělivě ve svých větvích, ze kteréch jde na zem jen při východu a západu slunce, kdy ožívá a živí se listím. Venku jsou i lama alpaka, lama vikuňa, bizoni, jeleni, sobi, losi, kozorožci a další.

Samozřejmě si lze pěkně v teple prohlížet obyvatele Exotária a Pavilonu plazů. Kromě toho Zoo Brno připravuje i speciální zimní programy. Ten nejbližší bude 14. února, kdy přijdou zamilovaní slavit Valentýna. Pro zamilované bude připravena speciální srdíčková stěna k pořízení netradičních selfie nebo komentovaná krmení o lásce. Největším lákadlem ale bude soutěž o zážitkový program.

Reklama

Výběr článků

Načítám