Hlavní obsah

I malá nepozornost může být příčinou velkého neštěstí

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak informovala mluvčí Lenka Vilímková, Policie ČR - KŘP Pardubického kraje řešila dvě dopravní nehody na Orlickoústecku s vážným zraněním i velkou hmotnou škodou zaviněnou nepozorností řidičů.

Foto: PČR

Dopravní nehoda střetu dvou osobních aut mezi obcemi Sázavou a Lubníkem.

Článek

V době rychlých aut a silného provozu na silnicích stačí i malá nepozornost a dopravní nehoda na sebe nenechá dlouho čekat.

Podobná se stala 18. září po šesté ranní hodině na silnici mezi obcemi Sázava a Lubník. Dvaačtyřicetiletá řidička osobního auta značky Renault přejela do protisměru, kde se přední částí vozu střetla s osobním autem značky Škoda Felicia sedmačtyřicetiletého řidiče.

Následky byly katastrofální. Škodovka po středu skončila v silničním příkopu a Renault se převrátil na střechu. Zraněného řidiče Škodovky museli z havarovaného auta vyprosit hasiči a poté byl rychlou lékařskou pomocí transportován do fakultní nemocnice. Řidička byla se zraněním převezena do nemocnice.

Zkouška na alkohol u řidičky byla s negativním výsledkem, u řidiče byl nařízen rozbor krve. Škoda na dopravních prostředcích je značná, předběžně byla vyčíslena na 180 tisíc korun.

Další nehoda způsobená nepozorností se stala na frekventované silnici I. třídy č. 35 14. září krátce před devátou hodinou ranní v úseku od křižovatky u obce Zámrsk. 

Čtyřiačtyřicetiletý řidič nákladní soupravy se dostatečně nevěnoval řízení a přehlédl ležící předmět na komunikaci, o který si poškodil levé přední kolo návěsu. Část pneumatiky odlétla do protisměru, kde zasáhla přední část osobního auta Audi A3 jednapadesátileté řidičky.

Při této dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn. Dechová zkouška na alkohol u obou řidičů byla negativní, škody na obou dopravních prostředcích však byly předběžně vyčísleny na 65 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám