Hlavní obsah

I karnevalové masky v Habartově postihla chřipková epidemie

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Účast masek na tradičním maškarním reji, který v tuto dobu každoročně pořádá Dům dětí a mládeže v Habartově, negativně poznamenala aktuální chřipková epidemie. Zatímco jindy se počet masek blíží i ke stovce, tentokrát jich v pátek 26. února odpoledne do společenského sálu dorazilo čtyřicet pět.

Foto: Aleš Plevka

Ředitelka DDM Habartov Jana Chalupská zahajuje tradiční maškarní rej

Článek

Ještě krátce po čtvrté hodině však vypadala situace pro tým organizátorů ještě mnohem hůře, nad přítomnými dětmi měli totiž jednoznačnou přesilu. Nakonec se však počet dětí a k tomu i adekvátního dospělého doprovodu poněkud navýšil a dostal se na zhruba polovinu obvyklé účasti.

Jana Chalupská, ředitelka DDM, celou zábavnou akci zahájila několik minut po šestnácté hodině a zároveň poznamenala, že program se poněkud poupraví na míru danému počtu dětí. Nakonec to ale, troufnu si napsat, nikomu pranic nevadilo, protože děti a ostatně i rodiče si ty asi dvě až tři hodinky pestrobarevného dovádění pořádně užili.

Program se rozjížděl několika jednoduchými hrami a soutěžemi, jež měly za cíl zásobit caparty přísunem žádaných sladkostí, které pak během následujícího dění děti zkonzumovaly. Poté se ke slovu dostala nestárnoucí a stále oblíbená hra se židličkami, která se pro velký úspěch několikrát opakovala a nakonec se do ní s chutí zapojili i členové dospělého doprovodu.

Všem byl pak poskytnut krátký čas na oddych, když se dvěma tanečními čísly vystoupila děvčata z tanečních kroužků DDM pod vedením Hanky Králové. I jejich řady pokosila zákeřná chřipka, ale děvčata se se svými výstupy popasovala statečně a byla odměněna zaslouženým potleskem.

Následoval taneční rej a  mumraj, který jako každý rok okořenila záplava barevných nafukovacích balonků, které s sebou přinesly spoustu radosti a legrace. Nutno poznamenat, že málokterý z nich se dočkal závěru karnevalu bez újmy. Drtivá většina z nich totiž padla za oběť vytrvalému pinkání a ostřejším hranám v prostoru.

Během pátečního odpoledne zažilo místní kulturní středisko spoustu smíchu, tance a zábavy a je jen škoda, že mnoho dětí tento den muselo s ohledem na svou nemoc trávit v teple domova. Všem organizátorům patří poděkování za pomoc a bezva připravenou zábavnou akci. A protože se pomalu, ale jistě blíží Velikonoce, je více než jisté, že všichni dostanou příležitost se spolu s DDM a jejich akcemi brzy znovu potkat.

Reklama

Výběr článků

Načítám