Hlavní obsah

Hustopečští tanečníci a divadelníci opět úspěšní v projektech Erasmus+

Novinky, Věra Komoňová, Mgr.

Spolek dětí a mládeže Duhový svět Hustopeče získal z programů EU Erasmus+ granty, víc než dva miliony Kč, pro dva projekty: divadelní – na spolupráci v neformálním vzdělávání s londýnskou amatérskou divadelní mládeží, a taneční – na spolupráci v oblasti neformálního vzdělávání tanečníků z Finska a Francie.

Foto: Věra Komoňová, Mgr.
Článek

Divadelní projekt zahrnuje zpracování české pohádky Princezna z hustopečského mlejna, kde inspirací je právě Troškova pohádka, kterou si amatérští herci přepracovali do svého prostředí a podle svých představ.

Herci se stali studenti Gymnázia T. G. Masaryka v Hustopečích, které podporuje činnost divadelního kroužku Habaděj a na jehož půdě se hustopečská pohádka rodí. Studenti – herci a tanečníci z TS Danceversity společně se základnou rodičů Spolku dětí a mládeže Duhový svět pilně vyrábějí kulisy, nacvičují samotné divadlo a těší se na výjezd – výměnu mládeže v Londýně, která se uskuteční v létě 2019.

Projekt taneční je úžasný svou pointou – kromě obsahové náplně projektu z oblasti neformálního vzdělávání bude výstupem účastníků i fotografování v levandulových polích na Francouzské riviéře. Projektu se bude účastnit kromě tanečníků TS Danceversity a finské a francouzské taneční skupiny i profesionální fotograf, s jehož fotografiemi budou potom všichni pracovat a vytvoří uměleckou fotografickou vernisáž, která bude vystavená v brněnských hypermarketech, kulturních objektech a představována v rámci kulturních akcí Hustopečska, Brněnska, Břeclavska.

O oba projekty je veliký zájem z řad mládežníků i rodičů, kteří přispívají především svou podporou a praktickou pomocí. Také základna Spolku dětí a mládeže Duhový svět se díky těmto projektům už víc než zdvojnásobila. Tyto akce přinášejí nové poznatky, dovednosti, přátele, jazykové znalosti i zábavu.

Kromě výborných tanečních výsledků TS Danceversity jsme také v této projektové činnosti opravdu úspěšní. Získali jsme celkem 6 projektů Erasmus+. Děkujeme DZS Praha za to, že je nám velikým rádcem a pomocníkem, protože díky této práci se s námi do zahraničí na grantové výměny dostalo více než 200 dětí a mládežníků s vedoucími.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám