Hlavní obsah

Hustopečské gymnazisty potěšil brněnský muzikál, nyní se chystají ztvárnit Malého prince

Novinky, Věra Komoňová, Mgr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hustopečské Gymnázium T. G. Masaryka každoročně organizuje pro své žáky, studenty, rodiče i zájemce několik zájezdů na divadelní představení do divadel v Brně, Praze i Uherském Hradišti. V úterý 16. února uspořádalo zájezd do brněnského Městského divadla na muzikál Flashdance.

Foto: Věra Komoňová, Mgr.

Žáci z Gymnázia T.G.Masaryka, Hustopeče

Článek

Slavný americký hudební film z roku 1983 Flashdance režiséra Adriana Lynea asi mnozí známe. V roce 2008 přenesl anglický divadelní producent David Ian tento romantický příběh s atmosférou oblíbených 80. let na jeviště.

Představení v MDB se zúčastnili společně s žáky i jejich rodiče, muzikál se všem moc líbil. Městské divadlo Brno na Lidické ulici nás ještě nikdy nezklamalo. Marry Poppins, My Fair Lady (ze Zelňáku) a další představení, které jsme v posledních letech navštívili, byly vždycky perfektní.

Herci byli naprosto skvělí. Všechny diváky rozesmál výstup Zdeňka Junáka v roli Harryho, majitele klubu, jehož plnoštíhlá postava absolutně skvěle ,,korespondovala“ s vypracovanými těly mladých tanečníků. Byl prostě úžasný. 

Na závěr představení všichni diváci tleskali ve stoje a několikrát se otevřela opona a děkovačka se opakovala. Věřte, že bylo čemu tleskat! Každopádně rodiče i děti byli velice spokojeni a odcházeli s díky za skvělé muzikálové představení. Všichni se těší na další společné představení v Městském divadle.

Žáci chystají Malého prince

Hustopečští žáci se nyní připravují na ztvárnění divadelního představení podle předlohy de Saint Exupéryho Malý princ. Toto dětské divadlo bude již druhým představením zdejšího gymnaziálního divadelního spolku Habaděj, který svou kariéru na Gymnáziu T. G. Masaryka začal ztvárněním výpravné ruské pohádky Mrazík, která měla po uvedení veliký úspěch.

Bude Malý princ stejně úspěšný? A bude se hrát i za hranicemi naší země a v různých světových jazycích? To záleží především na tom, jestli získáme granty na již podané projekty. Pokud ano, Malý princ v podání našich gymnazistů bude znít v ruštině i angličtině, v Rusku i Anglii. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám