Hlavní obsah

Hudební a divadelní festival Habrovka letos již po deváté

Novinky, Lukáš Marvan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební a divadelní festival Habrovka, který se letos koná již po deváté, odstartuje v pátek 3. června v 16.00 v Praze nedaleko metra Budějovická v prostorách zahrady u Svatého Františka (do areálu vás od metra dovedou šipky). Potrvá až do sobotní půlnoci.

Foto: BoB Marvan

Hlavní pódium festivalu Habrovka

Článek

Habrovka je všechno,  jen ne monotónní

Uslyšíte ledacos, od jazzu po punk, a ještě budete překvapeni, jak se všechny žánry a nálady doplňují. Za 160 Kč na jeden den, nebo 250 na oba dva, vám totiž zahraje znovuzrozená Vltava, z čerstvě dokončené desky bude hrát Robert Křesťan a Druhá tráva, Zuzana Lapčíková představí svou fúzi jazzu a moravského folkloru, a k tanci či potácení zaburácí Ahmed má hlad.

Sobotní hudební program zahájí zemité blues v podání Beňa a Ptaczek, po nich další zahraniční hosté, kanadští jazzmani Tall Brothers, v podvečer k dloužícím stínům zahraje Phil Shoenfelt & Southern Cross. Oba večery zakončíme v sále – v pátek s The Navigators a v sobotu vás dorazí punkový První hoře.

Habrovka není jen festivalem hudby

Nebudou tedy chybět divadla: Divadlo SemTamFór, Anna Polívková a Anička a Letadýlko. Pro děti se chystá v sobotu dopoledne program z části divadelní, z části soutěžní a umělecký.

Představí se také nejrůznější výtvarné počiny. Habrovka poskytuje prostor i řadě charitativních a nevládních organizací, svůj stánek s workshopem zde bude mít Bohnická léčebna, Středisko pro ranou péči, Siriri, své výtvory budou nabízet různí umělcové a umělkyně. 

Festival vznikl z nadšení a chuti několika ještě málem náctiletých a přestože má rok co rok více návštěvníků, zachovává si původní náladu – není to příležitost vydělat, ale pobavit se.

Reklama

Výběr článků

Načítám