Hlavní obsah

Hudbou proti hazardu v hlavním městě kultury 2015

Novinky, Veronika Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňští umělci se rozhodli podpořit sběr podpisů pro referendum o omezení hazardu v západočeské metropoli, které od května organizuje TOP 09 v Plzni. V úterý 5. srpna se U Branky konala akce Antidivadlo proti hazardu.

Foto: Adéla Jiránková

Antidivadlo proti hazardu v Plzni

Článek

Hudebníci David Brabec a Zdeněk Němeček tu zahráli unplugged skladby z Antidivadelních her a pásem. Podporu referenda o zákazu hazardu v Plzni považuje Antidivadlo za věc ryze občanskou. „Situace kolem hazardu se dotýká nás všech a hazarduje s životy mnoha lidí," říká David Brabec.

Plzeňská organizace TOP 09 sbírá podpisy na podporu vyhlášení referenda proti hazardu již od května. Proč je vymýcení hracích automatů tak důležité, vysvětluje Ondřej Ženíšek, předseda regionální organizace TOP 09 a kandidát na primátora města Plzně.

„Gamblerství je v ČR druhou nejrozšířenější chorobnou závislostí hned po amfetaminu. Už pouze částečně rozvinutá závislost představuje velké nebezpečí, hráč už o sobě nerozhoduje, rozhoduje za něj jeho závislost. Gamblerství patří mezi jednu z nesilnějších závislostí srovnatelnou s užíváním tvrdých drog. Navíc až 80 procent gamblerů si někdy opatřuje peníze na svůj návyk trestnou činností,” uvedl Ženíšek.

Další informace naleznete na webu http://www.referendumohazardu.cz/ či na facebooku https://www.facebook.com/referendumohazardu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám