Hlavní obsah

Hřiště pro všechny se stane prospěšným sportovním vybavením nejen aquaparku

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 1. června otevírá městská společnost Tepvos nové sportovní zařízení pro širokou veřejnost, které se stane zároveň i dalším obohacením sportovního a rekreačního vyžití návštěvníků aquaparku v Ústí nad Orlicí.

Foto: Stanislava Dvořáková

Novinkou letošní letní sezony je multifunkční hřiště, které umožní provozovat různé míčové hry i zlepšit fyzickou kondici na posilovacích strojích.

Článek

Úsek rekreačních služeb městské společnosti Tepvos je provozovatelem hojně navštěvovaných zařízení, a to zimního stadionu, sauny, krytého plaveckého bazénu a aquaparku, v kterých stále přináší nová zlepšení.

V letošním roce se tak stal Tepvos investorem a budoucím provozovatelem projektu v ceně 2,1 milionů Kč s 50procentní dotací Ministerstva pro místní rozvoj České republiky z národního programu podpory cestovního ruchu "Cestování dostupné všem". Jedná se o sportovní zařízení určené pro širokou veřejnost s odpovídajícím označením Hřiště pro všechny.

V západní části areálu aquaparku Ústí nad Orlicí, na levém břehu řeky Tiché Orlice lemovaném stínem stromů vzniklo multifunkční hřiště o velikosti 31 x 15 metrů, nízká horolezecká stěna - boulder a venkovní posilovna s pěti posilovacími stroji, technické a sociální zázemí a půjčovna sportovních potřeb. To vše je určeno bez rozdílu věku a sportovní zdatnosti pro jednotlivce či skupiny, nebo také pro sportovní třídy.

Provoz tohoto zařízení bude pro veřejnost zahájen 1. června a tak v úterý 31. května za účasti členů společnosti Tepvos, vedení města a médií proběhlo slavnostní otevření. Přestřižením pásky zástupci Tepvos Ing. Václavem Knejpem, jednatelem společnosti, Ing. Petrem Hovádkem, ředitelem divize služby, a starostou města Petrem Hájkem bylo víceúčelové hřiště uvedeno do provozu, který potrvá do konce října a po celý červen je použití zdarma.

Slavnostní zahájení bylo doplněno předvedením jednotlivých cvičišť v podání žáků ZŠ Bratří Čapků. Na sportovním hřišti to byla ukázka badmintonu a basketbalu. Hřiště je dále určeno pro malou kopanou, volejbal, nohejbal, florbal, streetbal, tenis a další míčové hry.

Poté následovala ukázka zdolávání horolezecké stěny a prohlídka prostoru venkovní posilovny. Zde zaujala především možnost celkového zlepšení kondice či jen prostě využití zdravého zacvičení.

Pro orientaci účelnosti jednotlivých posilovacích strojů jsou označeny tabulkami s uvedením popisu funkce, jakou tělesnou činnost stroj podporuje, popis použití a způsob provádění cviku. Je tak možné posílit kardiovaskulární systém, funkci plic, zvýšit flexibilitu horních končetin, posílit svaly ramen, hrudníku, břicha a zad.

Do tohoto prostoru vede samostatný vchod kolem fotbalového hřiště, nebo aquaparkem, s jehož otevřením se původně počítalo v sobotu 4. června. Z důvodu nepříznivé předpovědi počasí se otevření překládá na sobotu 11. června.

Úsek rekreačních služeb Tepvos navíc připravil v případě příznivého počasí a při teplotě vzduchu nad 24°C otevření letní terasy krytého bazénu v Ústí nad Orlicí. V rámci této akce bude celý měsíc červen prodloužený vstup do bazénu - 3 hodiny za cenu základního vstupného na 1 hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám