Hlavní obsah

Hranickou věž opět nejrychleji pokořil Jakub Pěkný, stačilo mu na to necelých 14 vteřin

Novinky, Leona Roháčková

Už třetí ročník Hranické věže, soutěžního výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže, se konal v pátek 13. července v areálu požární stanice v Hranicích. Za hustého deště zvítězil v tvrdé konkurenci nejlepších českých závodníků Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje s časem 13,72 sekundy.

Foto: HZS OLK
Článek

Disciplína, které se zúčastnilo přes osm desítek soutěžících z celé ČR, spočívá ve zdolání čtyřpodlažní věže za pomoci speciálního žebříku. Zapotřebí je k tomu nejen rychlost, ale  i síla a zručnost.  

Před dvojicí Karel Ryl a Kamil Bezruč si nakonec palmu vítězství odnesl  Jakub Pěkný z Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, který v Hranicích vyhrál podruhé v řadě. "Vloni mi to běhalo, měl jsem všechny čtyři pokusy pod 14 vteřin a tak na mě kluci neměli. Letos mi první rozběhy nevyšly, klapl až ten třetí," komentoval závod staronový vítěz.

Závod pořádal Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, uzemní odbor Přerov, požární stanice Hranice ve spolupráci se sportovním klubem Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, Městem Hranice, Českou hasičskou sportovní federací a Českou asociací hasičských důstojníků.

"Letošní premiéra v lize ČR ve výstupu na cvičnou věž se opravdu vydařila. Nepokazil ji ani déšť, který zlobil nejen závodníky, ale i organizátory závodu," konstatoval mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdenek Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám