Hlavní obsah

Hrajeme, co se nám líbí, říká Dája Šimíčková z tria Prime Time Voice

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva se vokální trio Prime Time Voice nedávno vrátilo z Londýna, už se zase chystá do Německa. Vedle toho si zazpívá na řadě koncertů doma a 11. listopadu také na Jazzovém listopadu v Mělníku, jak prozradila členka tria Dája Šimíčková.

Foto: archiv autora

Vokální trio Prime Time Voice získává i mezinárodní věhlas.

Článek

Máte za sebou úspěšný rok. Po Londýně vás čeká Německo, těšíte se?

Ano, ale ještě předtím se těšíme na "Mělnický jazzový listopad". A po něm adventní koncerty na naší takřka domovské scéně v jazz clubu Agharta. A před odjezdem na festival "Jazz in der Burg" si ještě zahrajeme na předvánočním swingovém trojkoncertě v říčanském KC Labuť. Na cestě z Německa se zastavíme v Plzni a zúčastníme se Plzeňského folklórního galakoncertu v Měšťanské Besedě. V prosinci se náš repertoár malinko promění - ten stálý bude doplněn o výběr z cyklu "nových" koled a zpěvů s názvem Ať rosa z nebes sestoupí autora Jaroslava Šimíčka s texty Petra Motýla. 

Vraťme se ještě k londýnskému koncertu. Bude mezi ním a vystoupením v Německu zásadní rozdíl?

V Londýně jsme vystupovali ve vyhlášeném Boisdale Clubu Belgravia. Lidé sem nechodí jen za jazzem. Pravidelná setkání v tomto místě uprostřed Londýna je pro ně něco jako "životní styl". Jazz a skvělé jídlo a k tomu whisky, nezbytný doutník a taky odpovídající oděv, to vše v neskutečných prostorách s bohatou tradicí, v nichž se přenesete o pár století zpět. Koncert v německém Burgthann nedaleko Norimberka, který nás čeká v adventním čase, to bude něco trochu jiného, i když asi taky neobyčejně magického, už proto, že celoroční festival "Jazz in der Burg" který bude letos zakončen právě koncertem naší kapely, probíhá, jak jeho název napovídá,  v útrobách místního hradu. Sem se ovšem chodí výhradně na jazz. Střídají se tu kapely ze všech koutů světa, takže máme z pozvání opravdu velikou radost.

Jak vlastně dlouho Prime Time Voice trvá a jaká je jeho současná sestava?

Kapela Prime Time Voice vznikla na jaře roku 2013,  první půlrok jsme pouze zkoušeli. Na podzim jsme poprvé vystoupili - nejprve v Praze, náš první celovečerní koncert ale proběhl v Havlíčkově Brodě v rámci festivalu FestJazz. A právě během něj vznikla i nahrávka našeho debutového CD Live.

Naše sestava je od počátku stejná, jen bubeníci nám "přibývají". Ukázalo se, že jeden je málo... Takže vokální trio ve složení soprán Dája Šimíčková, mezzosoprán Taťána Roskovcová a alt Marta Marinová je genderově vyvažováno instrumentálním triem - kytaristou Jiřím Kovářem, kontrabasistou Jaroslavem Šimíčkem a bubeníkem Janem Dvořákem alternujícím s Petrem Mikešem, občasně též s Brankem Križkem.

Co všechno máte v repertoáru? Je to hlavně jazzová muzika?

Díky jednolitému rukopisu našich aranží se při výběru repertoáru vůbec nemusíme omezovat na jediný žánr a přesto zůstáváme jazzovou kapelou. Je to úžasně svobodné. Hrajeme, co se nám líbí. A co je ještě lepší - že se nám všem líbí totéž. Náš repertoár je velmi bohatý, od jazzových standardů a swingových kusů přes filmové melodie až po vlastní autorskou tvorbu. Anebo jinak - od Andrews Sisters až po Chicka Coreu.

Reklama

Výběr článků

Načítám