Hlavní obsah

Hradozámecká noc v Chudenicích návštěvníky bavila

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec prázdnin na zámku Chudenice byl ve znamení divadelního představení Tři mušketýři. Slavné dílo Alexandra Dumase staršího v nastudování a úpravě souboru Kord v srdci z Nýrska diváky pobavilo i poučilo.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

Divadelní představení Tři mušketýři, slavné dílo Alexandra Dumase st., v nastudování a úpravě souboru Kord v srdci z Nýrska diváky pobavilo i poučilo

Článek

„Divadelní soubor Kord v srdci zavítal k nám na zámek v sobotu 31. srpna po několikaleté přestávce. Tentokrát se díky němu naše zámecké nádvoří proměnilo ve starou dobrou Francii. Mladý gaskoňský šlechtic d'Artagnan přijíždí do Paříže. Tam se uchází o členství ve sboru královských mušketýrů. Seznámí se s nejlepšími z nich - Athosem, Porthosem a Aramisem - a po počátečním nedorozumění s nimi uzavře pevné přátelství.

Společně prožívají různá dobrodružství. Jsou věrni svému králi Ludvíku XIII. a oddaně slouží královně Anně. Často musí čelit intrikám kardinála Richelieua, který královnu nenávidí a chystá na ni různé léčky. V jeho intrikách ho podporuje mylady de Winter a hrabě Rochefort. Bylo to opravdu věrohodné," popsal pověřený správce zámku Ludvík Pouza.

Ochotníci z Nýrska baví svým představením diváky na různých místech regionu. Všude sklízí úspěchy a diváci je vždy odmění bouřlivým potleskem. V hlavní roli mohli diváci vidět Jiřího Čadu, Luboše Jakubčíka, Blaženu Votápkovou a další herce a herečky, kteří se divadlu věnují coby svému hobby.

Reklama

Výběr článků

Načítám