Hlavní obsah

Hradozámecká noc na Mníšku nabídne program pro děti i pro dospělé

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední prázdninovou sobotu 31. srpna se koná tradiční Hradozámecká noc, které se zúčastní také mníšecký zámek. Odpoledne bude připraven program pro rodiny s dětmi, večer si užijí zábavu dospělí. Symbolickým vrcholem večera bude slavnostní ohňostroj v zahradě zámku.

Článek

Zábavný program na zámku v Mníšku pod Brdy začne již v odpoledních hodinách, aby si na své přišly i rodiny s dětmi. Již od 14 hodin bude otevřena vyhlídka z věže, kam vede tajemné točité schodiště jako z pohádky. Tajemné točité schodiště, a prý i kouzelné, vede také do zámeckého Kouzelného sklepení. Ono totiž mění počty. Každý malý návštěvník napočítá jiný počet schodů, a přitom vyjdou všichni stejně.

V Kouzelném sklepení děti potkají bytosti z pohádek. Vodníka z rybníka, jezerní vílu, čertíka Brdíka nebo pana krále. Těšit se mohou také na úplně novou prohlídku Z pohádky do pohádky, která je určena pro nejmenší. Tady se ocitnou třeba v lese s Karkulkou, mezi trpaslíky nebo u souboje s drakem.

Pro rodiny s dětmi od tří let se konají speciální prohlídky zámeckých komnat Královna Elsa a křišťálové srdce. Prohlídky jsou na programu od 15 hodin a děti čeká plnění úkolů a hledání pokladu. V průběhu odpoledne mohou také malovat ve výtvarné dílně a navštívit výstavku módy na panenkách.

Zábavné kostýmované prohlídky jsou připraveny i pro dospělé návštěvníky. Od 19:30 mohou zavítat na prohlídky Záhady a tajemství slavných v průběhu věků, kde je čekají průvodci v dobových kostýmech, herecké scénky, soutěžní otázky i početní kvíz.

Během večera bude od 20. hodiny k poslechu a tanci hrát na nádvoří zámku country kapela Naboso a ve 21 hodin vypukne v zámecké zahradě slavnostní tradiční ohňostroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám