Hlavní obsah

Hradozámecká noc na Loučeni vyvrcholí svatbou Robina Hooda s Marion

Novinky, Ivana Kvasnicová

Zámek Loučeň patří mezi ty historické památky, kde se jednou v roce při Hradozámecké noci nezavírá a prohlídky zámku probíhají každou hodinu až do rána.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Těšit se můžete na Prohlídky s kastelánem, Bílou paní, komorníkem, kuchařkou Aninkou nebo čokoládové prohlídky, dětské pro ty nejmenší, aristokratické prohlídky a v neposlední řadě také prohlídky tajemného strašidelného sklepa.

Letošní sezóna, která je zasvěcena romantickým hrdinům, vyvrcholí o Hradozámecké noci ve stylu Sherwoodu.

„Letní sezóna na zámku Loučeň ve zbojnickém duchu s Robinem Hoodem vyvrcholí Hradozámeckou nocí v sobotu 30. srpna. Na co se budou moci návštěvníci těšit? Zlotřilý šerif notthinghamský vyhlásil rytířský turnaj o ruku krásné Lady Marion. Samozřejmě proti její vůli, protože lady Marion tajně miluje hrdinu Sherwoodského lesa. To, že vše dobře dopadne, napovídá i skutečnost, že hlavní událostí večera bude svatba Robina Hooda s krásnou Marion. Loučenští hosté se tak rázem ocitnou v rolích svatebčanů,” uvedla k programu Hradozámecké noci Michaela Janoušková ze zámku Loučeň.

„Kouzelný večer začne úderem 17. hodiny výběrem nejlepších písní z romantických muzikálů Tři mušketýři, Krysař, Kleopatra nebo Drákula. Během letního večera nebudou chybět ukázky šermířských turnajů, osvětlený lanový park, sokolníci, kovárna či dvorní kuchař samotného krále Richarda. V prostorách zahrad bude znít dobová hudba a na zámku budou probíhat až do rána nonstop prohlídky s oblíbenými kostýmovanými průvodci,” dodala Janoušková.

Lákadlem pro návštěvníky je kromě prohlídek s kostýmovanými průvodci rozlehlý romantický anglický park s labyrintáriem, unikátní kolekcí 11 labyritnů a bludišť, postavených podle návrhu britského projektanta Adriana Fishera. Krásný letní večer si můžete zpestřit například piknikem v zámeckém parku či prodloužit pobytem v zámeckém hotelu.

Změna programu: Z technických důvodů byl program Hradozámecké noci v retrostylu 80. let na zámku Loučeň změněn na Hradozámeckou noc ve skrytu Sherwoodského lesa. Původní program se posouvá na den státního svátku 17. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám